Varför blockera olika nick?

11 inlägg 0 nya
Varför blockera olika nick?

Att blockera olika nick här på forumet har blivit kutym när meningsskiljaktigheterna blivit alltför stora för att hantera utan att gå till rena personangrepp.

Men vem är då egentligen "boven" i dramat, den som i tråd efter tråd nöter på med sin övertygelse, eller den som inte förstår och accepterar den, och därför till varje pris måste överbevisa antagonisten, dock utan resultat?

Varför är det så svårt att förstå att vissa människor brinner för ett särskilt bilmärke på samma sätt som många av oss brinner för en idrottsklubb?

Håller man på exempelvis AIK i hockey så går det inte att överbevisa den personen med fakta, statistik och historik att Djurgården egentligen och bevisligen faktiskt är bättre än vad AIK är och har varit...

Människan fungerar inte så, logik har inget med känslor att göra, så därför kan man inte säga eller övertyga någon om att just den bilen är bäst på grund av det eller det, till mångas förtret.

Visst är skillnaden mellan fanatism och entusiastism hårfin men jag personligen tycker det är smått fascinerande att människor kan så fullständigt grotta ner sig i ett ämne, bilmärken i detta fall, och därför är det intressant att höra dessa människors åsikter i ämnet.

Så att blockera dessa skribenter tar för mig bort en del av förståelsen, eller viljan att förstå, människan bakom intresset så det skulle jag aldrig personligen göra.

Nu talar jag inte om blockering av rena troll som bara provocerar för provocerandets skull, de avslöjar sig själva ganska snabbt då de inte har tålamodet som en riktigt fantast har, utan blockering av de som anser att okritiskt hylla ett bilmärke i tråd efter tråd är likställt med att trolla.

Varför blockerar ni dessa nick istället för att skrolla förbi dem?

Entusiasm har jag all respekt för, och till stor del förståelse för, fanatism däremot, det vänder jag mig emot och tycker är på gränsen till otäckt när en människa uppvisar detta då jag börjar fundera hur den personen skulle agera i andra pressade lägen.....

Sen detta med att blockera nån "ej trollig" bara för att man inte kan finna rationella och sakliga argument mot det den skriver, det är bara löjligt tycker jag. Jag blev själv blockerad igår kväll av Raphael bara för jag inte köpte hans övertygande om minimalism, och när jag tog upp Tesla Model 3 som bättre exempel på minimalistisk interiör så fick jag inga mer argument utan han blockerade mig istället.......

Jag blockerar när någon i inlägg efter inlägg efter inlägg skriver att ”din bil är skräp, skit, värdelös, hur fan kan nån köpa skiten” osv. osv. En sån bitter människa mår inte bra och det finns inget incitament att ens lägga energi på att argumentera emot.

Visst kan man ha olika åsikter men oftast så brukar dom flesta ha lite mera till grund än ovanstående citat. När nivån sjunker så lågt så är det liksom gå o lägg dig Conny..

När inläggen går över i personangrepp, så litar jag på att Deeds går in och röjer...

40-talisten wrote:
När inläggen går över i personangrepp, så litar jag på att Deeds går in och röjer...
Håller med helt, moderatorerna fixar det.

Power to the people

Det finns en nivå ovanför fanatism och det är ett specialintresse som kommer av Aspergers. Det stöter man på lite då och då på forum. Då har man ingen chans att "vinna" en diskussion.

6.15

pinjong

Känner väl igen detta med Aspergers, har det nära inpå och vet att det kan innebära ett tillstånd av absolut fokus på ett område, och att en tid senare så har fokuset flyttats över till ett helt annat ämne, men med samma intensitet.

Men visst, kanske nån skribent på denna sajt har tendenser år det hållet, vad vet jag :-)

Är det någon som kan berätta vad det står i första inlägget? Jag kan inte se det...

Aspergers, det kan förklara en hel del. Men om det under år efter år är samma fokusering, vad är det då? Med tanke på några trådar på hemsidan blir man ju rätt nyfiken. Något "fel" är det ju?

Audi A5 SB wrote:
Aspergers, det kan förklara en hel del. Men om det under år efter år är samma fokusering, vad är det då? Med tanke på några trådar på hemsidan blir man ju rätt nyfiken. Något "fel" är det ju?

Aspergers, en tillgång om du lär dig / ges möjlighet utnyttja det. Finns en konsultfirma som bara anställer personer med Aspergers. Specialiserade på att kontrollera datakod för säkerhetsluckor.

Guran wrote:
Aspergers, en tillgång om du lär dig / ges möjlighet utnyttja det. Finns en konsultfirma som bara anställer personer med Aspergers. Specialiserade på att kontrollera datakod för säkerhetsluckor.

Så är det. Jag följer ett fd kommunalråd på Twitter som har aspergers. Hans variant har han enbart utnyttjat till sin fördel. Men det finns säkert olika varianter och som lekman har man ingen annan koll än att om någon skriver 700 inlägg i samma ämne på ett forum så kommer misstanken upp.

6.15

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.