Vi Bilägares forum

Vad är syftet med att regga så många användare?

Vad är syftet med att regga så många användare?

Många som hängt på forumet länge har säkert noterat mängden nya profiler som reggats senaste tiden. Man ser en röd tråd i meningsuppbyggnad, ofta så avslutas inlägget med "tack på förhand!" osv. Kan inte moderatorer se IP-adresserna? På andra forum brukar dom ligga offentliga i varje inlägg så jag misstänker att dom är inbakade i inläggen men dolda för oss vanliga dödliga.

Har svårt att se syftet med att regga en ny profil, ställa en fråga. Självklart så är inte alla nya forumsanvändare en "Uno", men jag kan ganska enkelt se på meningsuppbyggnad, signatur och avslutning på inläggen att det är samma person bakom, vilket jag nog garanterat inte är ensam om. Men vad är syftet undrar jag lite?

Om personen bakom profilerna blockas från forumet, är det profilen eller är det IP-adressen som blockas?

Uppdaterat: 2019-06-07 13:54

Kommentarer

Det räcker bra med en användarprofil
Förstår inte syftet med att som MSO/Skidoo ha två profiler. Men så klart ger ju möjlighet att få ytterligare en möjlighet att hylla Skoda.

Uppdaterat: 2019-06-07 14:21

Jag tänkte pricis skriva att jag är väl för gammal för att fatta hur man gör eller hur det går till och syftet.
Och då skriver Guran sin kommentar på fel grunder.
Men och andra sidan så finns det väl folk som är nöjd och missnöjd som bara skriver en gång på grund av påhopp och elaka kommentarer.
Jag vet inte men. Tja ut i solen och skit i bilen.

Uppdaterat: 2019-06-07 15:28
Mina tidigare bilars förbrukningar på spritmonitor.. https://www.spritmonitor.de/en/detail/836524.html https://www.spritmonitor.de/en/detail/756137.html https://www.spritmonitor.de/en/detail/1120549.html
FXX skrev:

Men vad är syftet undrar jag lite?

Jag antar att syftet är att etablera ett knippe nya nick som kan användas senare. Det är väldigt ambitiöst för det behövs väl en unik emejladress för varje användare? Sedan förstår jag inte heller riktigt varför inte ViB kan hålla bättre kontroll via registryt. Trollet i det här fallet har knappast en ny dator för varje nytt nick.

Uppdaterat: 2019-06-07 15:44
Mycket vatten har runnit under hjulen...

Då är i så fall Skidoo din identiska tvilling.
Finns bara två på detta forum som stavar fel på dom samma orden och stavar Raphael galet med y, Rapayel nått åt det hållet.

Uppdaterat: 2019-06-07 15:45

Forumet för "köpråd" verkar vara en populär ingång. Det är väl svårt att låta bli att svara antar jag. Vi vill ju alla hjälpa. Särskilt "ladies in distress". ;-)

Uppdaterat: 2019-06-07 15:53
Mycket vatten har runnit under hjulen...

Alla vill ha uppmärksamhet, alla vill synas. Särskilt numera i vår egocentrerade kultur med eget varumärkesbyggande. Att få flera svar på ett foruminlägg, kan ju också vara tillfredsställande för den som inte kan synas i andra sammanhang...

Uppdaterat: 2019-06-07 20:31

Fast man syns väl inte bakom ett anonymt nick?

Uppdaterat: 2019-06-07 20:49
Mycket vatten har runnit under hjulen...

Egoboosting...

Uppdaterat: 2019-06-07 21:19

Finns flertalet undersökningar på detta ämne.

Generellt visar de alla på att personer som sysslar med att regga multipla nick på en specifik sida gör det med andemeningen att så split mellan andra forummedlemmar, då har man blivit uppmärksammad och det är i regel huvudsyftet, det är alltså ett enkelt sätt att reta folk för att få liv i en tråd man skapat.

Bakom dessa hittepånick står allt som oftast en socialt ganska handikappad person som söker bekräftelse och kontakt på andra vägar än de vanliga, att få ett tjugotal svar på ett fingerat inlägg på ett anonymt forum är för den personen en sorts självbekräftelse på att någon där ute ser mig.

Kan tyckas tragiskt i de flesta ögon men för den som sysslar med detta är det i allra högsta grad något normalt och tillfredsställande.

Tv serien South Park har lyckats åskådliggöra fenomenet nättroll på ett mycket träffande sätt i några avsnitt i säsong 20.

Uppdaterat: 2023-03-21 08:26

Om inte annat så har man sett fenomenet på tex. Twitter där politiker skrivit uppmuntrande kommentarer till sina egna inlägg men tyvärr missat att växla profil:)

Eller så kanske man helt enkelt lider av samma problem som James Macavoy i filmerna Glass och Split där han har 23 olika personligheter:)

Uppdaterat: 2019-06-08 08:30
Shogun skrev:

Huvudet på spiken!

Får man lov att påtala att just detta nick tycks förekomma flerfaldigt?

Too late

Uppdaterat: 2019-06-19 20:40