Test V60 möter Audi A4 Avant & Volkswagen Passat Sportscombi

6 inlägg 0 nya
Test V60 möter Audi A4 Avant & Volkswagen Passat Sportscombi

Jag tycker att ekonomidelen i testet är ganska orättvist beräknad till Volvos fördel.
V60:n i testet är en automat, ändå väljer man att använda grundpriset för en manuell, då hade man ju kunnat göra detsamma för VW och Audi, det hade då blivit ett helt annat resultat. Dessutom om man kan ändra Volvon till manuell i kalkylen kunde man egentligen ändrat t.ex VW till framhjulsdriven.

Jag har också svårt att tro att VW och Audi inte hade några framhjulsdrivna bilar att låna ut, det låter bara konstigt!

Eftersom dessa bilmodeller mest säljs med automat så hade väl det enklaste varit att korrigera för detta i ekonomi-analysen.

Är väl inte så förvånande att Volvo vinner tester i Vibilägare. Så har det varit i 25 år. Inte för att Volvon är bäst, utan för att Vi bilägare är synnerligen skeva i sina tester och bedömningar. Allt för att Volvo ska kunna fås att komma in som segrare. Tröttsamt att läsa tester i Vi bilägare.

Det var samma skeva ekonomikalkyl i numret där det testade A-klass mot 1-serie och Civic. Grundpris på tyskarna medan priset för Hondan var i Executive-utförande.

Och hade det varit ett test i en tysk biltidning så hade Audin vunnit följt av Passaten och Volvon.

Intet nytt under solen med andra ord...

Å andra sidan, vad kostar en automatlåda till Volvon, 16-17.000:- kanske.
En liten post sett över hela bilägandet, och automat är väl snart ändå standard på en bil i denna klassen.

Bättre att få betala extra för en manuell låda istället, den hör dåtiden till...

Lösningen är att läsa brittiska tidningar! Känns som de mest opartiska så länge Jaguar inte är med. Kan säga att Volvo har det bra mycket svårare att vinna i deras test jämfört med här på ViB även om det ibland händer att de vinner.

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.