Vi Bilägares forum

Förbättringsförslag inloggning Vi bilägare

Förbättringsförslag inloggning Vi bilägare

Hej Redaktionen,

Jag tycker det börjar bli dags att göra nåt åt alla oseriösa nick här på forumet (liksom huvudsidans kommentarer) och mitt förslag är att vi går över till inlogg med bankID. Då blir det garanterat 1 konto per fysisk människa och man slipper även allt nickbytande.

Vill man ha kvar anonymitet så kan man ju ha ett alias som är det enda som syns på forumet medan förstås admins kan se riktiga namnet bakom.

Med säker inlogg kan man ju då även om man vill göra ett system med att koppla prenumerationen till inlogg för att t.ex. kunna läsa tester i efterhand "gratis".

Mvh

2017-07-30 11:46

Kommentarer

Föreslog precis det när diskussionerna gick höga för kanske ett år sen men då tyckte den samlade expertisen inte att det var nåt bra förslag...:) Men det begränsar ju till enbart personer som bor i Sverige så t ex Peter i Sydney skulle inte kunna skriva här då...

2017-07-30 13:43

Frågan är vad det kostar att sjösätta en sådant inloggningsförfarande?
Och som Pi säger, hur gör vi med folk som inte har tillgång till Bank ID?
Men håller med om att det varit skönt om det försvann lite talanglösa/hjälplösa människor som ställer dumma frågor bara för att sitta och skratta åt att folk svarar seriöst hemma i sitt lilla krypin.

Uppdaterat: 2017-07-30 14:03
– Har du sett den nya filmen om lastbilar? – Nä, men jag har sett trailern.

Nu är jag inte så tekniskt kunnig, men en spontan tanke är att inloggning med bankID kanske ställer högre krav på Vi bilägares datasäkerhet, så att ingen kan komma över känslig information? Efter att ha jobbat tillsammans med en fd hacker, som visade hur enkelt det var att ta sig in i olika system och att allt stod i klartext bara man visste var man skulle leta, så känner jag mig tveksam till att använda bankID för att logga in på en biltidning.

2017-07-30 14:41

Jo nu när ni säger det så är det väl för dyr och avancerad lösning med bankid.

Men det behövs verkligen nån metod för att säkerställa en person, ett nick.

Facebook är ju en annan metod, dock blir ju anonymiteten lidande men om alternativet är att lägga ner forumet så röstar jag för det. För som det är nu så är det för mycket skit som sänker det som är bra pga detta problem.

2017-07-30 14:48

Håller med om att det behövs en bättre lösning. Fast inte Facebook. Då utestängs alla vi som inte vill ha Facebook.

2017-07-30 14:57

Kanske går att använda bankid indirekt genom att vi bilägare samarbetar med en bank, myndighet eller tjänst som delar ut unika id nr vid registrering på forumet. Kanske då tar nån dag att skapa ett konto och få det godkänt.

2017-07-30 15:53