Elbilar elbilar appar och mera elbilar

7 inlägg 0 nya
Elbilar elbilar appar och mera elbilar

Det börjar inte bara bli dominant nu utan även tjatigt. Jag minns mina föräldrars pappers-Vi Bilägare som en tidning som skrev om aktuella bilar och oftast om folkliga bilar. Nyss fick jag ett nyhetsmail från Vi Bilägare. Framtidens elbilar, dagens elbilar, eventuella elbilar, en ny app och ett däcktest handlade det om. Borde tidningen byta namn till Framtidens Bilägare? Själv ska jag hålla ut och köra fossilbil så länge det är möjligt. Elbil avnjuter jag på Gröna Lund.

Man måste inte... En del ser framåt, andra bakåt
Trevlig afton

*Robban

EnannanRobban wrote:
Man måste inte... En del ser framåt, andra bakåt
Trevlig afton
+1

Power to the people

Eller så slutar man vara rädd för det nya och provar sig fram i livet. Allt var inte bättre förr. När man köper en ordentlig elbil och finner tystnaden och tanken på att rövhålet ej länge finns där bak så mår både kropp och själ bra.

Tystnaden och känslan att köra med en sån annan typ av kraft, det är... elektriskt ;-)

*Robban

Det finns väl tidningar för de som gillar gammaldags konstruktioner. Classic Motor, Klassiker och såna...

Vad roligt. Mitt inlägg fick exakt de reaktioner jag förväntade mig. Grunden till mitt inlägg var min tanke att Vi Bilägare förr i tiden behandlade de bilar folk faktiskt köpte. Det handlade om Volvo, SAAB, VW, Ford, Toyota med flera. Idag skulle samma upplägg fortfarande handla om Volvo, inte om SAAB, men om Kia, Peugeot och Hyundai. En gång i tiden tror jag att Vi Bilägare handlade mest om vad som var vettigast och mest ekonomiskt bland de bilar som erbjöds "vanligt folk". Idag är det en trend bland många att dyrka det som anses vara framtiden. Det tycker jag är helt okej. Just nu verkar elektriska fordon vara i hetluften. Att det går åt en massa sällsynta grundämnen och en massa energi för att framställa dessa fordon är inte alltid i fokus. Att elektricitet ofta kommer från kolkraftverk debatteras inte så frekvent. Gasdrivna fordon verkar ganska ointressanta för de initierade. Jag har kört helt elektriska bilar men har inte blivit särskilt imponerad. Jag läser troget tidningen Klassiker men inser att 70 år gamla bilar inte är det ideala fortskaffningsmedlet idag. Jag har ingenting emot framsteg. Bara en sån sak som felkoder i moderna bilar är ju fantastisk. Vilket pucko som helst kan plugga in en felkodsläsare och sedan veta exakt vilken reservdel som behöver bytas... Det jag ville säga i trådstarten var att Vi Bilägare har förändrats från sitt ursprung där det handlade om att hjälpa vanligt folk att välja vettiga vanliga bilar. Att det rapporteras om framtidsvisioner har jag inga problem med - tvärtom - det hör till. Det som som stör mig är att det är ett sådant fokus på en elektrisk framtid just nu. Tills vidare tankar jag blyfri 95 i min flexifuelbil och längtar efter framtiden.

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.