Dubbfria eller dubbade vinterdäck

4 inlägg 0 nya
Dubbfria eller dubbade vinterdäck

Det är mycket konstigt att Chalmers professor enligt sin "forskning" uppmanar bilister att välja bort dubbade däck eftersom dessa skulle orsaka fler dödsfall än dubbade.
Hur kommer det sig då att utryckningsfordon måsta använda dubbade däck för säkerhets skull och får köra även på gatorna med förbud för såna.
Undrar Jorma Turunen, Grimsås

Jo för att dom måste ta sig fram i precis alla väglag, även när det är våt is med vatten på. Sendab finns det inte heller några dubbfria vinterdäck till lastbilar med samma prestanda som till personbilar. Dubbfria sajpade vinterdäck finns till tunga fordon, men inte tillnärmelsevis lika bra som dom till lätta fordon.

Vad gör denna fråga under denna rubrik?

Roy J

Roy J wrote:
Vad gör denna fråga under denna rubrik?

Varför lyfter du denna samt ett antal andra gamla trådar och frågar exakt samma sak? I forumvärlden kallas detta spam och är allmänt oönskat, om du har problem med i vilket underforum trådarna ligger kan du skicka ett privat meddelande till en moderator.

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.