Säkerhetslucka

5 inlägg 0 nya
Säkerhetslucka

Nu har jag bytt in min gamla DKW och kan konstatera att det finns en intressant "grej" som kan ställa till det för kommande köpare. Jag har i min mobiltelefon en app som lokaliserar bilen och som kan låsa upp densamma. Naturligtvis fabriksåterställde jag hela bilen när jag lämnade den ifrån mig - men hur blir det med de som inte gör det i kombo med mindre kunniga försäljare? Såldes kan man sälja av sin bil och även därefter ha koll på positionen och låsen.... Försäkringsbolagen lär väl vara rätt restriktiva till att betala ut ersättningar för "osynliga" inbrott?

Den är lite intressant faktiskt, när jag bytte in min XC70 för ett par så låg den kvar på min i "Min Volvo"-appen och på nätet o 3 veckor innan den försvann.....kunde se vart den var, hur de kört, och allt sådant.....hade ju vart lite intressant tutat med den kl. 03.00 varje natt och sett om det försvunnit fortare då ;)
Men som sagt, intressant tanke......jag kan ju köra min Tesla utan nyckel med, bara genom telefonen om jag skulle råkat glömma nyckel nånstans....

Henrik M skrev: "Men som sagt, intressant tanke......jag kan ju köra min Tesla utan nyckel med, bara genom telefonen om jag skulle råkat glömma nyckel nånstans...."

Mycket intressant, undrar hur "Musko" tänkte där....;-)

Vad är skillnaden mot att koda in en extra nyckel som man råkar ”glömma” ge till nya ägaren? En gps-tracker kan placeras vart som hellst, om man inte vill kolla vart bilens nya ägare bor.
Jag förstår tankesättet, men det finns som sagt andra möjligheter också om man som säljare vill skoja till det.

Bra fråga Audi, nu har jag visserligen inte sålt nån Tesla nån gång så inte gått genom stegen, ska fundera på det om jag kan ligga kvar med min mobil i bilens konto eller om det blir per automatik att den nya ägaren måste plocka bort och lägga till sig mer eller mindre direkt.....
Tycker däremot annars om appstyrning av bilens funktioner, satt härom dagen på en restaurang när det började regna lätt, kunde då enkelt utan stress stänga panoramaluckan som jag lämnat öppen utan att behöva gå över till bilen och lämna mitt vackra sällskap och den goda maten :) Men visst öppnar ny teknik upp nya möjligheter för folk med dålig karaktär.....

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.