Ladda äldre batteri

4 inlägg 0 nya
Ladda äldre batteri

Hej. Då jag var yngre fanns medel (vätska) att hälla i ett uttjänt batteri, som då kunde förlänga livslängden på batteriet är det någon som minns vad det var o vilka egenskaper hade det? Kan det vara svavelsyra som är svårt att få tag i?

Det enda du ska fylla på i ett gammalt batteri är destillerat eller avjoniserat vatten. Svavelsyran som redan finns i batteriet från början försvinner inte, så att fylla på extra svavelsyra är meningslöst.

Avmineraliserat, ofta destillerat, vatten,
H2SO4 ska man inte experimentera med.

En gång för väldigt länge sedan plockade vi ett batteri från en skrotad CV4 som stått många år. Batteriet var helt torrt, det hände inget då vi vände det upp och ner, enbart lite skräp kom ur de tre påfyllningshålen. Vi åkte till macken, det här är så länge sedan att det fanns bensinmackar med service (!) där vi fick gratis vatten, det gick i nästan 1,5 liter!
Vi åkte till en lång nerförsbacke, bytte batteri och rullade igång bilen. Vi körde en runda på 12 mil, sedan startade bilen på det här batteriet och det satt i och fungerade utan problem i de två år som bilen behölls.

Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Min gamla Mazda med originalbatteri, det var säkert 15 år gammalt, stod månader i stöten så batteriet var helt tomt flera gånger. Sedan började det bli sånt där vitt mögelaktigt på polerna, bevis på att det sulfaterar. Köpte en Ctek med ett rekondläge. Fattat det som att den tömmer batteriet helt, sedan kör den in spänningen åt fel håll, då skall plattorna släppa ifrån sig sulfatet, sedan laddar den som vanligt igen. Detta gjorde att jag fick igång batteriet och det fungerade nått år tills jag skänkte bort den.

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.