Vi Bilägares forum

Digital körjournal

Digital körjournal

Det här är ju ett ämne för tjänstebilsåkare, och jag som bilansvarig på företaget blir ju fullständigt nedringd av försäljare som ska kränga sina system.
Det som jag tycker är märkligt är ju att det nästan alltid säljs i abbonemangsform och ganska bra tar dom för det också.

Är det någon som har lite erfarenheter i området? Jag har köpt hem en Bobrik ++ från www.adteknik.se som jag håller på att utvärdera. Det fina i kråksången där är ju just att den inte har abbonemang. Håller precis på och lär mej så jag har inga större erfarenheter av den, tycker det är mycket resor att sållra mellan eftersom ALLT loggas, jämfört med när man skrev upp tjänsteresorna i anteckningsblock. Några finesser jag hittat är ju att systemet "lär sig" att sätta resa privat om den är mellan den plats som är mitt hem och arbete. Annan smidig sak är att jag kan märka resor till arbetsplats som deklaration, så jag sen enkelt får underlag för skattedeklarationen i avseende på resor till och från arbetsplats.

Kostar ca 2000+m.

Vad kör ni med, och hur funkar det?

Uppdaterat: 2016-03-10 15:12

Kommentarer

Papper o penna. Det jag funderar på om vi skulle få automatisk körjournal, är alla småresor, jag åker firmabil, och det händer ofta att man flyttar bilen innom ett område, åker och äter lunch, tar en omväg för att handla material mm.

Uppdaterat: 2016-03-11 08:58

Hej,

Använder en som heter Easy Road och den har i och för sig abonnemang men det är förbetalt i tre år så det är bara en fast engångssumma.
Sitter i OBD-uttaget och allt sköts sedan via en smidig app i telefonen där jag kan välja hur mina resor skall loggas, privat, arbete eller faktureras.
Smidigt tycker jag, men det finns många som fungerar ungefär lika.

Uppdaterat: 2016-03-14 09:49
*Robban