Däck - livslängd?

4 inlägg 0 nya
Däck - livslängd?

Jag har i många år kört på Michelin Energy däck. De brukar hålla bortåt 8000 mil!
Efter bilbyte till en med 17-tumsfälgar finns inte Michelin Energy att köpa. Valde ett annat Michelindäck, Primacy 4, skulle vara likvärdigt, men efter 1000 mil är det halvslitet. Alla lika mycket, inte snett, gjorde 4-hjulsinställning vid däckbytet men på annan firma. Däckfirman påstår att det måste vara fel på hjulinställningen.
I protokollet står det att Camber ligger på -0,9 både före och efter inställning, skall ligga mellan -0,5 och + 0,5. Vill minnas att när de ställde in sa de något om att det inte gick att få bättre.
Vid kontakt med "hjulinställarna" säger de att däcket jag valde har någon "hållbarhetskod" på runt 200 enheter, medan Michelkin Energy ligger på 700-800. Och att däck numera inte testas för livslängd, utan görs för att hålla en säsong.
Vem har rätt? Är jag lurad på däcket eller hjulinställningen?
Överväger att byta till 16 tum för att kunna köpa Michelin Energy igen.

Däck med högt threadwear nummer ska du ha, dåhåller dom längre.

Mina Michelin sommardäck har jag kört 4800 mil på nu, och de är hyfsat slitna, kan nog köra 1000 mil till sen byte. Super sport 3 tror jag de heter. Tycker jag är ok för 19 tum på en 2.3 ton tung bil.

Har inte haft några problem med att sommardäcken slits snabbt under väldigt många år. I regel håller dom minst 4 mm mönster (ofta krav vid inbyte) när jag byter bort mina bilar vid runt 8000--9000 mil på mätaren. Men då har bilen givetvis haft vintersulor på under den årstiden. Och jag talar givetvis om de original-monterade sommardäcken.

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.