”Finns det någon begränsning eller regler som reglerar hur högt ett gupp får vara på en allmän gata i tätort?”, undrar en läsare.
”Finns det någon begränsning eller regler som reglerar hur högt ett gupp får vara på en allmän gata i tätort?”, undrar en läsare.
Kommentarer
Följdes reglerna i VGU så skulle det inte vara några problem med fartguppen. Men dessa regler verkar många kommuner skita fullständigt i. Nån lokal entreprenör de har ramavtal med lägger ut en asfaltbulle eller monterar färdiga betongelement helt utan någon koll på hur de skall utformas.
Min förra bil slog i i underredet om jag körde typ snabbare än 20 km/h över ett hinder i närheten där jag bor.
Jag hade inte modifierat bilen på något sätt utan den var original från fabrik, trots att de så tog den i hindret om jag inte körde långsamt nog. Det är INTE OK, ska man inte kunna köpa en ny bil och kunna köra över hinder utan att få skador?
Frågan är om tillverkaren har följt VGU? Eller mer seriöst, det borde väl finnas ett internationellt reglemente för CE-märkning, kan man tycka.
Att Sveriges asfalterade vägar är i dåligt skick jämfört med andra länder klagas det ju ofta på här. Men jämför man de minsta vägarna, så kräver de i många länder betydligt mer av bilen än i Sverige. Då vore det bra att veta att bilen och vägen är kompatibla.
Ett bostadsområde la lite väl höga hinder som skrapade i under. Vi på taxi vägrade att köra in där för färtjänstkunder och sjukresor. Dom fick hyvla av dom.
Observera att det konto du använder för att kommentera artiklar skiljer sig från det konto som används för att logga in och läsa Premium-innehåll.