Volvo Cross Country utan tors hammare?

8 inlägg 0 nya
Volvo Cross Country utan tors hammare?

Mötte en Volvo idag utanför Volvo Torslanda som jag identifierade som en V90 CC, kan har varit en V60 CC också. Men den hade inte drl i form av tors hammare i framlamporna. Istället var det en massa fyrkanter med Led. Blev riktigt förvånad då jag aldrig sett denna typ av strålkastare på en ny Volvo tidigare.
Kikar lite på wayke och årsmodell 2019 av både V60 och V90 verkar ha tors hammare så jag vette tusan vad denna hade för Strålkastare, någon?

Var väl dom adaptiva lysena. Är en massa en hel massa dioder i dom, och drl avslaget
https://goo.gl/images/S6wGQ4

Du har nog rätt Guran. Dock första gången jag sett en Volvo med tors hammare köra helt mörklagd fram. Jag visste inte ens att det gick att döda ljuset helt med motorn igång. Jag kör bara på auto och då växlar det mellan drl och halvljus per automatik. Kanske var en utländsk bil, finns väl vissa länder där ljusautomatik är förbjudet.

Apropå torshammare så känner jag en sosse som jobbar inom LO. Han vågade inte köpa en ny Volvo för torshammaren. Han kunde bli kallad nassist då. NMR har tydligen torshammare som symbol..

Utseendet är knappast som den riktiga "Tors hammare" och över 20 meter bort ser man ändå bara ett enkelt lysande streck så formen är inte direkt lyckad om det är tanken att den ska synas i trafiken och inte bara på parkeringsplatsen.

Då är det väl mer kontroversiellt att man har symbolen för manligt könsorgan i fronten, fast det förnekar man förvisso livligt.

Fast jag gillar ändå järnmärket bättre än blixten från Russelheim:)

Fast "järnmärket" är från början en symbol för planeten Mars och sedemera tecknet för järn.

Att det också är en symbol för mannen har kommit senare och att därifrån få det till ett tecken för det manliga könsorganet är tämligen långsökt.

På samma sätt skulle man kunna härleda ett bilmärke som har en liggande blixt som symbol har det för att det identifierar märket ifråga, nämligen Zzzzzz...

FXX wrote:
Fast jag gillar ändå järnmärket bättre än blixten från Russelheim:)

Undrar om den där blixten är riktigt ok i dag. I backspegeln så kan det ju misstas som ett av S:en från 40-talets Tyskland.......
Och Inte är Volvos symbol ett tecken för själva urineringsorganet som N-iklas hävdar. Wikipedia ger ett uttömmande svar
https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Järnsymbolen

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.