Stänkskydd Toyota Auris

6 inlägg 0 nya
Stänkskydd Toyota Auris

Tänkte köpa stänkskydd till min Auris Sport Touring 2016. En sats med alla 4 (art 5300802030) kostar 244 inkl. moms. Är det något man bör göra före montering? Tänkte ev sätta skyddsfilm på anläggningsytan men vet ej om det är nödvändigt.

Saab 9-3 1.8t BioPower

244 kr för 4 st ? Det var i så fall ovanligt billigt - grattis ! Men märkligt att dom inte sitter monterade som standard - det är ju uppenbarligen ingen stor kostnad i alla fall.

Monterade fram på Swiften för över 7 år sen, dom har helt klart gjort nytta, finns inga stenskott på sparklådor el karossidor.
Det var en orginalsats med klipps som skulle klämmas över skärmens kant, som gjort för framtida problem med rost, slängde allt och drog skruv i innerskärmen.
Om stänkskyddet ligger mot skärmens kant skulle jag absolut montera skyddsfilm bakom.

På mina två Toyota Avensis som vi hade blev vi avrådda av Toyotacenter i Rissne att absolut inte eftermontera stänkskydd eftersom det samlas lätt grus, lera, salt etc mellan skydden och plåten som sedan blir en utmärkt plats för rost eftersom stänklapparna ligger och skaver mot plåten där det går hål i lacken och vips så börjar det att rosta som attsingen. Att sätta plast emellan är heller ingen bra idé eftersom det kan i sämsta fall samla än mer fukt och i bästa fall fördröjer man bara rosten någon kort tid så strunta i att sätta dit värdelösa stänkskydd så håller sparklådor etc bäst eftersom de är dessutom galvaniserade och tål enormt slitage utan att ta någon som helst skada.

- Att springa utan att ha polisen efter sig, tyder på psykisk obalans.

Ja det var billigt japsen.
Tror det var en Mazda ägare för några år sedan som betalade nästan tusenlappen.

På min bil satt det orginal fram och jag köpte till bak för 168:-
Jag monterade skälv och dom fästs bara i plast innerskärmens orginalskruvar , dvs inte i nån karossplåt så ingen rostrisk där.

Skulle tro att det är samma på din bil.
Tror inte nån tillverkare sätter nåt i plåten numera.
Och visst gör dom nytta både på egna bilen och den som ligger efter.

Mina tidigare bilars förbrukningar på spritmonitor.. https://www.spritmonitor.de/en/detail/836524.html https://www.spritmonitor.de/en/detail/756137.html https://www.spritmonitor.de/en/detail/1120549.html

Precis, man skruvar i plastskruvar som är förberedda med hål, otroligt lätt. Själva stänklappen är ihålig mot plåten så ingen anläggningsyta eg. Köpte mest för att jag tycker det ser snyggare ut.

Saab 9-3 1.8t BioPower

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.