Peugeot laddhybrider

11 inlägg 0 nya
Peugeot laddhybrider

Jag läste på insideevs att Peugeot har visat tre laddhybrider, två varianter av 508 och så 3008GT. Den jag är mest spänd på är 508 sedan. Undrar var priserna hamnar?
https://insideevs.com/peugeot-splug-in-hybrids-3008-508-sw/

Alltid kul att gissa och jag är kass på priserna ens på vanliga modellerna men, instegspris på 400? Synnerligen okvalificerad gissning.

Jag såg också en notis om detta, på TV:s hemsida. Det känns som att det verkligen börjar hända saker på den elektrifierade fronten nu, med bilar för "vanligt folk", vilket är spännande. Dels kommer Kia Niro och Hyundai Kona som elbilar till förhoppningsvis rimligt pris, och nu får VW och Kia/Hyundai mer konkurrens på plug in-sidan. Hoppas att Peugeots priser blir överkomliga! Kanske kan 2019 bli ett riktigt bra år för elektrifierade drivlinor?

Inte kan väl en Peugeot kosta 400? Jag insåg just att 508 är en halvmesyr och ingen sedan. Lite tråkigt, men jag lär nog testa den ändå när det blir möjligt.

L. Mäkinen wrote:
Inte kan väl en Peugeot kosta 400? Jag insåg just att 508 är en halvmesyr och ingen sedan. Lite tråkigt, men jag lär nog testa den ändå när det blir möjligt.
Det kanske ändå är en lätt kompromiss att göra för en sådan linjeskön vagn. :-)
Men den borde ju inte tangera 400 kkr i basutförande åtminstone..

Power to the people

Spännande. 3008 är en intressant modell.

Mina tidigare bilars förbrukningar på spritmonitor.. https://www.spritmonitor.de/en/detail/836524.html https://www.spritmonitor.de/en/detail/756137.html https://www.spritmonitor.de/en/detail/1120549.html

De lanseras i de mest utrustade varianterna så ingen ”basversion”. Det blir i GT, GT Line och möjligen även Allure-utförandet. Detta är versioner som med vanlig förbränningsmotor hamnar över 300 000 kr, så 400 000 kr för laddhybriden är fullt rimligt.

När finns de att klämma på?

Enda problemet med dom där franska bilarna är väl kvaliteten.
Sonen, bilsäljaren, har fått in Peugeot på firman. Kaos har utbrutit på kundmottagningen på verkstaden. Tydligen en anstormning jämfört när dom bara sålde Subaru, Misubishi och Hyundai.
Men oavsett det så är onekligen 3008/5008 en ganska lyckad och unik bil. Blir nog en storsäljare till vettigt pris i hybridutförande.

Hybriderna kommer nästa höst.
Har inte haft något problem med mina Citroën och Peugeot, de har fungerat väldigt bra. Min Citroën har gått 16 000 mil, besiktigad utan anmärkning alla gånger utom en gång då jag hade glömt en lampa. Bara gjort vanlig service samt bytt slitdelar som bromsskivor och sånt. Den bara går och går. Så jag har inga frågetecken alls för kvaliteten.

Jag körde en Peugeot 207 ett år. Dyraste bilen jag någonsin ägt, hade inte tagit en Peugeot om jag fick en gratis.

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.