Nygammal Superb?

10 inlägg 0 nya
Nygammal Superb?

Hej!
Det kommer ju en ny Skoda Superb ungefär nu. Ska visst nå bilhallarna... ja ungefär nu eller om någon vecka. Jag har fått för mig att det inte är en helt ny modell utan snarare en ansiktslyftning. Stämmer det?

Bakgrund till frågan: För ca två år sedan provkörde jag jämförande en Superb (kombi) och en Kodiaq. Jag fann då Kodiaq märkbart tystare. Om den Superb som kommer nu i sin mekaniska grund är samma som den som fanns för två år sedan antar jag att bullernivåer kommer vara ungefär desamma.

Verkar som det är mer av en facelift även om tillverkarna självklart kommer slå på stora trumman och kalla det för "THE NEW SUPERB".
Ofta så brukar ju dock saker som komfort blivit bättre, det handlar ju om en revision av nuvarande modell och då är det ju lätt att passa på att förändra saker såsom ljudkomfort.

– Har du sett den nya filmen om lastbilar? – Nä, men jag har sett trailern.

Ja jag får väl provköra helt enkelt.

Sammanfattning av facelift: https://www.motor1.com/news/351053/2020-skoda-superb-facelift-revealed/
Står inget explicit om isolering där i alla fall.

Nästnästa helg verkar det hända litet; jag är med på mejllista för Skoda Stockholm och har fått inbjudan
”Vi bjuder in till en exklusiv förhandsvisning av ŠKODAs senaste modeller. Allelektriska CITIGOe iV, SUPERB iV Plug-in hybrid och crossovern KAMIQ!”.
Detta är alltså 3-4:e september på anläggningarna i Upplands Väsby o Sätra. De kanske har liknande event på andra ställen? Kamiq vore kul att se, men jag kommer att vara bortrest den helgen så det får bli senare.

Hm, den länken säger att man kan få 360-graderskamera. Det var inget jag såg när jag var inne på Skodas sajt. Förhoppningsvis letade jag bara dåligt. Det är en finess jag gillar.

...men det här att batteriet stjäl lastutrymme låter inte så optimalt för vad som fortfarande är en småbarnsfamilj, i mitt fall.

Spännande, Superb plug-in.
Hade varit kul att testa Citigo-e och se hur den känns jämfört med e-up. Det har ju gått några år så dom kanske förfinat saker lite.

– Har du sett den nya filmen om lastbilar? – Nä, men jag har sett trailern.

Fick inbjudan ifrån Börjessons Bil och "avtäckning" av Superb 2020

horvendile wrote:
Hm, den länken säger att man kan få 360-graderskamera. Det var inget jag såg när jag var inne på Skodas sajt. ...

I prislistan
https://az749841.vo.msecnd.net/sitessvse/alv1/55b09b2a-a7ea-4217-b57d-254acfb8353e/SUPERB-Prislista.b59cac822d13db0cb2fc79802627cb19.pdf
under Funktion finns ”Parkeringsassistent... 360 övervakning”.

Hm, ja, men jag tror inte de menar 360-graderskamera, utan att det finns ultraljudsensorer som tittar varvet runt.

Dels är det för billigt för att vara en kameralösning, jämfört med vad det kostade på Kodiaq. Dels frågade jag faktiskt en säljare igår, och han sade att det inte finns. Visserligen har jag en pet peeve som går ut på att de flesta bilsäljare har upprörande dålig koll på funktioner och tillbehör, men det verkar rimligt att det inte finns eftersom det här i grunden är samma Superb som redan finns och det tydligen inte var möjligt att integrera på den. Eller ja, rimligt och rimligt, men inte helt orimligt i alla fall.

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.