Vi Bilägares forum

Nya Toyota Yaris.

Nya Toyota Yaris.

Ser riktigt bra ut rent av snygg och lite sportig för att vara en småbil. Toyota är på rätt väg vad det verkar både med design och körglädje och överlag roligare bilar. Men det var väl också högste chefen Akio Toyodas löfte för ett antal år sedan.

https://m.youtube.com/watch?v=2eP-0TNdA_U

Uppdaterat: 2019-10-16 12:11

Kommentarer

Utsidan tyckte jag faktiskt var riktigt snygg för att vara en småbil, betydligt bättre än de flesta andra Toyotor idag.Insidan däremot, nä, tyvärr, kan inte vänja mig, varför så plottrigt.....och skärmen blir inte snygg så...

Uppdaterat: 2019-10-16 12:16

Var absolut inte reglagen där jag menade Shogun, tyckte tvärtom de såg bra ut. menade mer som 18 knappar på ratten om jag räknade rätt? Och så väldigt mycket former, ytor och detaljer i övrigt.....

Uppdaterat: 2019-10-16 12:56

Klart steg framåt för Yaris ! Återstår att se hur den kommer att ligga prismässigt i segmentet samt hur "paketeringen" i Sverige blir.

Uppdaterat: 2019-10-16 13:20

Tycker att interiören ser gammal och omodern ut innan den ens börjat säljas. Snygg bil annars, tycker även att nuvarande Yaris är ganska snygg. Samma problem med interiören i den.

Edit: såg fel bild på interiören som inte var på nya Yaris. Den var mycket bättre än jag trodde.

Uppdaterat: 2019-10-16 14:06

Klart att det blev en hybrid och inte något annat. Toyota är, med rätta, inte så förtjusta i elbilar. Följande står att läsa på Toyotas svenska hemsida:

"Resurserna som krävs för att skapa ett batteri stort nog för att driva en elbil långt är mycket stora, och skulle det fortsätta i samma takt och skala skulle det inte räcka särskilt länge. Dessutom är det väldigt dyrt. För att sätta det i perspektiv så krävs det lika mycket resurser att tillverka 20 000 batterier för batterielbilar som till 1,5 miljoner elhybrider. 75 gånger fler bilar alltså. Varför? För att i en elhybrid behöver det elektriska batteriet inte vara så stort som möjligt. Bara så stort så att det blir effektivt."

Mycket klokt tänkt, och skrivet, tycker jag. Klarsynt av dem, rentav. Hatten av för Toyota.

Bild borttagen.

.

Uppdaterat: 2019-10-16 18:45
Politisk korrekthet känner de flesta till vid det här laget – det dolda åsiktsförtryck som råder utom för ”godkända” åsikter. Det är tätt närbesläktat med det psykologiska begreppet grupptänk, ett fenomen som i grunden syftar till att upprätthålla harmoni genom konsensus i en grupp. Tyvärr får grupptänk förödande konsekvenser när det uppstår på politisk nivå och alla försök till motstånd eller nyansering bestraffas. Grupptänk uppstår alltså när en grupp människor värderar harmoni och sammanhållning inom gruppen högre än korrekta analyser och kritisk utvärdering. .