Vi Bilägares forum

Ni som åker Golf, håll koll efter vatten på golvet.

Ni som åker Golf, håll koll efter vatten på golvet.

Vet att detta kommer uppfattas som kritik, men jag skriver det för att jag vet att vi har några Golfägare här på forumet, och i all välmening.

En klassiker på äldre Golf är vatten på golvet, det fanns flera orsaker, en var felkonstruerade dörrar, och en dålig plast bakom klädseln. När plasten med tiden blev dålig rann regn o smältvatten in i bilen.

Nu har det visat sig att nyare Golfar har samma problem, 7an är drabbad, och då 8an är nära nog samma bil kanske det kommer även på den.
Nu är det ett lim/tätning runt högtalaren som blir dåligt, och då letar sig vatten in i bilen.

Så ni som har Golf, håll koll på golvet vid dörrarna.

2020-12-18 10:49

Kommentarer

Råkade ut för detta i min Golf SV -15 efter ett rejält regn. Åkte in till min VW-verkstad som direkt tog det på garantin och bytte högtalare - sen uppträdde detta inte igen.

2020-12-18 10:57

Hade liknande problem på min Octavia -06 för nåt år sen, när det regnat häftigt kunde det finnas vatten på golvmattan fram. Sprejade silikonspray på dörrlisterna (nåt jag regelbundet brukat göra på mina bilar men tydligen blivit lat...) och sen hölls regnet på utsidan. Antar att dörrlisterna hårdnar med tiden och tätar sämre men på nyare bilar borde det ju inte vara ett problem.

2020-12-18 11:09

Mycket konstigt har man läst men detta går då svårligen att begripa.
Det är väl ändå inte så att det rinner in massor av vatten i dörren så att tätning runt olika komponenter ska hålla vattnet ute?
Hur kommer vatten in i dörren?
Så dåliga tätningslister kan det väl ändå inte vara.

2020-12-18 12:35

Det rinner vatten i dörrarna på alla bilar, om dörren är rätt tänkt från början rinner vattnet ut i botten av dörren, inget konstigt med det. Listen som tätar mot rutan är inte helt tät, och kan inte vara det.
Problemet här är att man inte tänkt ut hur vattnet tar sig neråt i dörren, de flesta bilar har nån typ av
bläck, kant eller vad man ska kalla det för, som leder vattnet rätt, inte hamnar på fönsterhiss, lås eller dörrens insida.

2020-12-18 12:51

Har sett sådana dubbla plåtar som går ner en bit i dörren, men eftersom jag aldrig sett eller noterat något vatten i eller från någon dörr (har monterat ner ett antal för att leta efter rost, utan att hitta någon) har kopplingen aldrig dykt upp utan jag antog att det var en förstyvning av dörren och en panel för att stabilisera och stödja rutan.

2020-12-18 16:30