Lexus LC - en riktig snygging

31 inlägg 0 nya
Lexus LC - en riktig snygging

Åkte bredvid en Lexus LC500 på motorvägen utanför Örebro idag. Visste knappt att de fanns i trafik. Riktigt snygg var den faktiskt i svart. Ville inte fippla med mobilen, men var sugen på att ta en bild. Osäker på om det var hybriden eller en "vanlig", bara Lexusloggan, inga andra kännetecken på den. Gav lite "vill ha" vibbar, men ett pris som snuddar miljonen är ju inte för vanliga dödliga. Nån här som fingrat eller i alla fall tittat närmare på den?

Jag talar ofta med mig själv - ibland behöver man en experts åsikt

Såg också en svart live här om dagen. Måste säga att den ser otroligt mycket snyggare och maffigare ut i verkligheten än de bilder man sett.

Den är i mina ögon grymt ful på bild åtminstone, särskilt jämfört med Aston Martin som alltid gör läckra bilar.

Lexus LC - en riktig snygging

Ingen vet hur gammal en Citroen kan bli...

I verkligheten riktigt snygg. Tog en vandring runt en i dag. Mycket snyggare i verkligheten än på bild. Provkörde även en RCF, en riktig GT bil, otroligt komfortabel och tyst tills man trycker plattan i mattan eller kör i Sport +. En enorm vill ha faktor i den bilen, sug V8 på fem liter, lite bättre än en minimal enliters trepip med turbo. Trevligt :) men kostar ju en del.

RC F ja, bara den inte hade så fruktansvärt ful front!
Men det är klart den ser man ju inte så mycket av, man ser den ju mer bakifrån och häcken ser ju betydligt bättre ut.

Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Nej detta såg inte alls bra ut, lägg dessutom till interiören som ser totalt schizofren ut så blir summan en bil som saknar unique selling points och skapar noll "vill ha-värde" jämfört med konkurrerande modeller från andra tillverkare.

Då den är så snygg så förstår jag inte att den är så ledsen. Det rinner ur ögonen på den.
Nja, jag lutar mig bakåt och konstaterar att Japansk och asiatisk design är vad den är, som bäst när de plagierar oss rakt av vilket KIA sysslar med.

Frågan är om Kia/Hyundai verkligen "plagierar" för dom har väl ett par rätt kända europeiska bildesigners i sitt v"design-stall" varav en av dessa är designansvarig för Kia/Hyundai vill jag minnas.

Smaken är som baken.
Lexus LC är designmässigt mest en stygging.

Håller med Hultarn:
Lexus ”sportbil” ger absolut noll -vill-ha-faktor. Jag förstår öht inte alls att någon enda vill satsa 700 - 1 000 000! kr för en sådan buske.

- Att springa utan att ha polisen efter sig, tyder på psykisk obalans.

Fantastisk lækker

Pi wrote:
Frågan är om Kia/Hyundai verkligen "plagierar" för dom har väl ett par rätt kända europeiska bildesigners i sitt v"design-stall" varav en av dessa är designansvarig för Kia/Hyundai vill jag minnas.

Om KIA plankar europeisk bildesign via, bild, inköp, industrispionage, mutor eller anställer före detta VW:s designchef så är det för mig ett o samma om att fordonen faller ut som de gör, ett ihop plock av europeiska designkomponenter ur framförallt VW - gruppen och Opel men även de franska märkena kan lätt skönjas och att det är inget som KIA sticker under stol med utan de nyttjar europeisk design och designer sin reklam.

På bilden i Hultarns inlägg tycker jag Lexusen ser ut som att de monterat för bred bakaxel och låtit någon anpassa karossen för att hjulen hamnat en bit för långt utanför bilen.
Som om man skulle sätta skärmar över hjulen på en bondtraktor.

Men att "nyttja europeisk design" är i mina ögon inte samma sak som att "planka". I så fall skulle ju samtliga europeiska fabrikanter som tillämpar "europeisk design" också ha "plankat" nån - och vilken då i så fall ? Vem är s a s "originalet" till "europeisk design" ? Nu har ju Kia/Hyundai insett att vi i Europa har lite andra krav på design och kanske även teknik och anpassat sig till detta genom att bl a anställa designers som har lämplig bakgrund. Så man har anpassat sig till marknadens krav vilket i vart fall jag tycker är nåt helt annat än att "planka".

I verkligheten är den sjukt snygg! På bild knasig - speciell pga den avsmalnande kupén baktill. Första bilen som knasgrillen faktiskt passar bra på med.

Gillar inredningen med. Elegant och ändamålsenlig, utan att se ut som en bordell som Merca gör tex.

Däremot är Aston Martin-bilen på bilden ruskigt ful. Nån borde få sparken för de där fula framskärmarna. Sista snygga Astonen var DB9 imho. Den var å andra sidan ruskigt snygg. Men ful och tråkig inredning.

Även Lexus RC är sjukt snygg förresten! Typ en japansk Mustang Cobra MK4 :P Som funkar ;)

https://www.youtube.com/watch?v=giIP0XdT7SA

Ja, den var fruktansvärt snygg i verkligheten, till och med grillen passade in. Men på grund av prisnivån så är den inte det minsta intressant, liksom jag kan säga om ALLA bilar i den prisklassen. Men om jag vinner drömvinsten på Lotto, då....

Jag talar ofta med mig själv - ibland behöver man en experts åsikt

Pi wrote:
Men att "nyttja europeisk design" är i mina ögon inte samma sak som att "planka". I så fall skulle ju samtliga europeiska fabrikanter som tillämpar "europeisk design" också ha "plankat" nån - och vilken då i så fall ? Vem är s a s "originalet" till "europeisk design" ? Nu har ju Kia/Hyundai insett att vi i Europa har lite andra krav på design och kanske även teknik och anpassat sig till detta genom att bl a anställa
designers som har lämplig bakgrund. Så man har anpassat sig till marknadens krav
vilket i vart fall jag tycker är nåt helt annat än att "planka".

Jesus.. jag skrev VW o Opel. Det är verifierat att KIA och asiaterna plankar europeiska märken och modeller.
Jag nöjer mig med denna allmänt kända realitet och vänder på bladet.

L. Mäkinen wrote:
På bilden i Hultarns inlägg tycker jag Lexusen ser ut som att de monterat för bred bakaxel och låtit någon anpassa karossen för att hjulen hamnat en bit för långt utanför bilen.
Som om man skulle sätta skärmar över hjulen på en bondtraktor.

Ja, det reagerade jag också på. Som lite "hemmacustom" där man vill ha bredare bakhjul än vad karossen klarar. Så sträcker man skärmarna så de blir vulgära. Det blir jättekonstigt framför bakhjulen mot dörren, ett stort trekantigt sjok, med en snedställd slits. Det ser ut som hela bilen fått en knuff bakifrån så tröskeln böjs sig uppåt, och inte längre är parallell med marken.

Fronten ser helkonstig ut från sidan, med en stående ytterdel som inte matchar mittre delen. Se #16

Ja, det är inte mycket som matchar på denna Lexus. Påminner mig om Yaris Verso som såg ut att vara ritad av 3 olika avdelningar och någon försökt pussla ihop delarna. Jämför med Aston uppe på bilden, där allt passar ihop med harmoni. (sen håller jag med om att det inte är den snyggaste A-M)

Ingen vet hur gammal en Citroen kan bli...

Ser ut som vanlig härinne.... Kommer det från japan är det fult, lite komiskt att den vann design Awards som snyggast designade produktionsbil, men vissa tycker ju att 745 är det snyggaste ;)

Valet är gjort, nu blir det C-HR hybrid ett tag framöver :)

och kommer det från Tyskland (framför allt VAG) så är inte du och resten av Toyota-armén sena med att vara där och gnälla, trots att bilen/bilarna vinner olika design Awards, så kasta inte sten i glashus.

Dessutom tycker jag att vi var ovanligt många här som var positiva till bilen. Jag själv inräknad.

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.