Vi Bilägares forum

Långteststallet.....

Långteststallet.....

....som vi inte får kommentera längre, så vi får väl göra en egen tråd.

Flera tester verkar eniga, Honda Jazz är ingen dålig farkost. Troligtvis kommer det ändå säljas få, om ens några alls ?? kommer Honda ens finnas kvar ??

Elbilen kom sist, men inte beroende på den dåliga räckvidden.
På nått annat forum finns en gammal tråd "När kommer en riktig elbil" och enligt tråden är det när VW kommer med ID3.
Så man undrar om det är så här en riktig elbil ska vara ??

Sen har Toyota gjort nått som är kul, och det var ju kul, tillhör ju inte vanligheterna.

Hur kan MB ha tappat bort vägkänslan ??

Seat, ja vad säger man ?? Mitt intresse för Seat är under noll, så jag har inget att säga, men den är nog bra för den stora massan.

Uppdaterat: 2021-02-11 14:52

Kommentarer

ID3 verkar inte ens halvfärdig med tanke på alla egenheter de rapporterar. Ibland snurrar inte hjulen så man får starta om bilen?!?!
Jag trodde att den skulle vara bra som rent enkel elbil, men det lockar absolut inte.
Av övriga bilarna är det främst SEAT som lockar mig, men det är enbart för att den är laddbar. Har svårt att se att någon mer vardagsbil ska sakna laddintag.

Uppdaterat: 2021-02-11 15:07

SEATen lockar för mig också pga pris/utrymme/laddbar kombinationen. Men efter det man hört i testet lockar den inte lika mycket längre.

Uppdaterat: 2021-02-11 15:20

Honda Jazz absolut, men den måste man väl beställa via nätet numera...

Uppdaterat: 2021-02-11 15:49

Det görs inga dåliga bilar nuförtiden.
Men Seaten ligger bra i pris för att vara laddhybrid.
Men jag har kört många Seat genom åren och det är bara så att dom har aldrig varit i riktigt samma klass som vw/skoda utan då att vara dålig.

Uppdaterat: 2021-02-11 16:45
Mina tidigare bilars förbrukningar på spritmonitor.. https://www.spritmonitor.de/en/detail/836524.html https://www.spritmonitor.de/en/detail/756137.html https://www.spritmonitor.de/en/detail/1120549.html

Seat tror jag är ett utmärkt alternativ och jag har helt andra erfarenheter av den.
När det gäller ID3 tror jag det är en utmärkt bil, men den är inte färdig, den kommer att bli väldigt bra.
Den blev ju släppt nästan i panik för att man skulle slippa straffskatten.
När det gäller Honda så kan det ju vara världens bästa bil, det spelar ju ingen roll när det knappast finns någon som säljer den!

Uppdaterat: 2021-02-11 17:30
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

ID.3 blir nog bra om ett par år, de har stressat fram den. Idag finns det konkurrenter som är mer välutvecklade utan ID.3:s buggar och den dagen ID.3 blir bra så finns det ännu fler konkurrenter. VW har snubblat med sin satsning i början, men köparna verkar inte bry sig för den säljer ju bättre än konkurrenterna i klassen. För den är ny och på papperet verkar bra, att den inte fungerar så bra i praktiken på grund av alla buggar det tänker nog köparna att det löser sig i framtiden med mjukvaruuppdateringar...

Uppdaterat: 2021-02-12 14:23

Ja jag undrar om man skulle kunna leva med några buggar i systemet.
Men dom borde väl komma tillrätta med mjukvaran framöver.

Men jag ser fortfarande nya id3 på leasing för 2995:-
Mycket elbil för pengen ändå tror jag.

Uppdaterat: 2021-02-12 15:01
Mina tidigare bilars förbrukningar på spritmonitor.. https://www.spritmonitor.de/en/detail/836524.html https://www.spritmonitor.de/en/detail/756137.html https://www.spritmonitor.de/en/detail/1120549.html

Honda har historiskt sett byggt en del riktigt lyckade bilar, att man sen totalt misslyckats med försäljningen i Europa är ett av den moderna bilhistoriens stora mysterier. Personligen tror jag att Honda kommer att lämna Europa inom några år.

ID3 kommer nog att bli lyckad till slut, när alla barnsjukdomar fixats till. Hur dålig/ofärdig var egentligen ID3 från början, när tusentals bilar ställdes upp på parkeringsplatser i Tyskland i väntan på mjukvaruuppdateringar?

Att Yaris är en kul krabat, visar kanske att Akio Toyodas ord om att Toyota ska göra roligare bilar, inte bara är tomt pr-snack. Herr Toyoda är ju en riktig "petrol-head" som ofta kör på bl.a. Nürburgring.

SEAT och MB är jag ganska känslokall inför, känns som bruksföremål liknande vitvaror.

Uppdaterat: 2021-02-13 11:24