Vi Bilägares forum

Hyrbilsrecension

Hyrbilsrecension

Efter ett och ett halvt års uppehåll så vågade vi oss utomlands i år. Färden gick till Milano och vi bodde vid Comosjön. Denna gång fick jag en av de bästa hyrbilar jag haft: VW Touran. Kanske kan tyckas vara ett märkligt uttalande och bilen har definitivt brister men kombinationen av kompakta yttermått, bra köregenskaper och fantastiska innerutrymmen gjorde mig imponerad. Ärligt talat så skulle jag föredra denna framför de flesta stora SUVar jag kört.  Lite plus och minus:

+:

- Drivlinan var riktigt bra. Kombinationen av 2 liters diesel och DSG låda funkade lysande.

- Bilen krängde förvånansvärt lite i kurvor och styrresponsen var riktigt bra.

- Gillade insteget och sittpositionen.

- Fjädringen var överlag lyckad, inte gungig och inte för hård heller. Man slapp också det kraftiga vaggandet i sidled som en del SUVar lider av.

-:

- Stolen var hyfsat bekväm, men jag skulle velat ha mer svankstöd och lite mer lutning på sittdynan. Nu fick jag stödja  gasbenet mot mittkonsolen vilket var lite obekvämt.

- Överlag så klarade bilen ojämnheter bra, men över skarpa kanter och järnvägsövergångar smällde det ganska högt från hjulupphängningarna. Dock kändes det knappt i stolen. 
 

- Vid vissa motorvarv eller vid grov asfalt så skallrade det högt bakom instrumentpanelen. Har varit med om detta i flera VAG-bilar.

- I högre farter blev bilen studsig vilket inte kändes så tryggt. 
 

- Styrningen var typiskt VW, lättstyrd och hyfsat snabb. Men jag har lite svårt för att ratten hela tiden vill tillbaka till mittläget oavsett sidkraft. 

Överlag så var jag mycket imponerad av denna bil. Tre vuxna och två tonåringar åkte bekvämt och vi fick plats med 4 stora resväskor och fyra kabinväskor i bagageutrymmet.  Samtidigt är den oerhört kompakt på utsidan och lätt att manövrera på trånga italienska stadsgatorna. Hoppas att denna biltyp får en renässans i och med eldriften. Ärligt talat så känns en stor SUV som ett ganska idiotiskt val i jämförelse. 

 

2021-07-08 10:45

Kommentarer

Generellt är en minibuss bättre disponerad än en SUV, men det ser väl inte nog stryktåligt ut på uppfarten.

2021-07-09 11:46

Håller med dig. Mpv är helt oslagbart i de flesta avseenden. Rymliga och bekväma insteg m ändå låga lika med soppa snålt. Var på vippen att slå till på mercedes b klass häromdagen m diffade tyvärr två cm på hundburen. Vi är fem och bilen rena kinder ägget. Baksätet är det bästa på hela marknaden. Otrolig rymd på alla håll.Borde eg vara normbil för hela marknaden. Högt insteg också

2021-07-10 13:40

Min svåger leasar en Touran, haft den i 1 år och är jättenöjd-han är bilintresserad och ganska kräsen. Synd att biltypen MVP håller på att konkurreras ut av stadsjeepar( som är sämre för de flesta i många grenar.)

2021-07-28 17:51

Helt sjukt att vettiga mpv försvinner.
Ofta väljer folk en trendig mer opraktisk suv av någon anledning.

2021-08-08 13:07
Mina tidigare bilars förbrukningar på spritmonitor.. https://www.spritmonitor.de/en/detail/836524.html https://www.spritmonitor.de/en/detail/756137.html https://www.spritmonitor.de/en/detail/1120549.html