Fiat tipo

5 inlägg 0 nya
Fiat tipo

Har nu haft lånebil mellan tisdag och fredag i form av tipo halvkombi.
Och maken till dålig bil får man leta efter. Den lät något oerhört när man körde. Motorn ihop med automatlåda var katastrof. Nu jämför jag med Vws dsg, Audi DSG, BMW’s gamla låda som fanns på modellår 08. Samt Peugeots låda från asin.
Bränsleförbrukning påstår de att den ska dra 0.63 blandad körning som jag inte var i närheten av att hamna på, ska sägas att den bara hade gått 500 mil men tror knappast på någon större sänkning.
Enligt färddatorn så drog den 0.73 på 15 mils körning mestadels landsvägskörning. Uppmätt vid takning 0.86! En liten halvkombi år 2018. Ren och skär skandal.
Så att påstå att småmoterer e bättre utan turbo är skitsnack.
Passat 170 4 motion DSG drar ca 0.58 samma sträckor.
Peugeot med 3 cylindrigamotron och automat drar ungefär 0.6 samma sträckor.
Men det är väl hyfsat bra privatleasing erbjudande på bilen. Men råder alla att tänka om. Införskaffa inte eländet!

Tänkte lägga in lite bilder, men hur tusan gör man det?

Fiat ligger steget efter på mycket.

Mina tidigare bilars förbrukningar på spritmonitor.. https://www.spritmonitor.de/en/detail/836524.html https://www.spritmonitor.de/en/detail/756137.html https://www.spritmonitor.de/en/detail/1120549.html

Mest fel på dessa Fiat med. Undantag Fiatan kanske...

Den gamla 1.6-motorn är ingen höjdare och har en gammal automat. Motorn är för svag. Men Fiat har en modern 1.4 och en modern dubbelkopplingsautomat, och en väldigt bra diesel. Det är de man ska välja och inte gamla 1.6-motorn med gamla automaten. Och Fiat har nu även helt nya 1.0 och 1.2 motorer med turbo som rullas ut nu, kommer i Fiat 500X under hösten. Kommer till Tipo också men vet inte när.

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.