Erfarenheter av Peugeot 5008?

8 inlägg 0 nya
Erfarenheter av Peugeot 5008?

Någon som har erfarenheter av Peugeot 5008? Finns inte så mycket på nätet (svenska sidor). Verkar vara en rymlig (7-sitsig) bil som är relativt prisvärd och dessutom verkar Peugeot hålla minst lika bra kvalitet som tyskarna. Liten bensinmotor i stor bil men det kanske funkar med tanke på bilens vikt.

Karoq och liknande springer gärna iväg i pris, +300 kSEK.

Vet att mycket är samma som 3008 men det skulle vara kul att höra från någon som kör 5008.

Har bara torrsutit och klämt och känt mycket på den.
Vi är fyra i familjen och en hund därav använder vi inte andra sätten mer.
När jag satt fram i den, ställde in förarstolen upptäckte jag att bak fanns nästan inget utrymme kvar för mig. Låg i taket bak. Kändes plastig och lätt lite i dörrar som stängdes och öppnades. Jämfört med Karoq som jag lånade en hel dag är svår att göra rättvis då jag inte provkört en Peugot 5008

Absolut så sitter man bra fram, högt och fint men bak... aj aj aj. Korta djup i sitsen också.

Fast säten i baksätet kan flyttas fram/tillbaka. De två längst bak är nog som vanligt bara avsedda för barn. Om man avstår dem får man ett gigantiskt bagage. En kort kik på vad andra tyckt, så rekommenderas 165 hk-motorn. (om bensin föredras)
Jag åkte i Karoq och tyckte den hemskt plastig, särskilt dörrinnersidorna. Jag har inte kört 5008 själv, bara 3008, vilken jag tyckte om.
Som vanligt är det spekulanten som ska avgöra, vi har alla olika smak, tycken och behov.

Ingen vet hur gammal en Citroen kan bli...

5008 är bara en förlängd 3008, gick förbi en på gatan i går och häpnade över hur liten den är i verkligheten.

Ja visst är det så N-iklas.
En utsträckt 3008, en trevlig prisvärd bil. Helt egen inredning och tyst och komfortabel invärtes.
Som Hultarn skrev så är 165 hk bensinaren en trevlig bränslesnål maskin. Men naturligtvis ör en diesel ännu snålare på soppan, och vill man vara miljövänlig så är det bara att tanka HVO100 då den är godkänd för detta drivmedel.

Den verkar prisvärd jämfört med andra sjusitsiga bilar, ex. S-Max och Tiguan Allspace.

Ta alltid ordet "7-sitsig" med en smula tvekan - det gäller att kolla hur 7 personer får plats samt om det därefter finns nåt utrymme för eventuellt bagage. Det är en sak vad tillverkaren säger - verkligheten kan vara en helt annan.

7-sitsig i en Peugot 5008 ger väldigt smala benutrymmen och inget baggage kvar.

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.