Vi Bilägares forum

Citroen C4 Aircross

Citroen C4 Aircross

Har en arbetskamrat som snöat in på en C4 Aircross - som jag har nämnt förr så är det väldigt många på jobbet som redan kör olika upplagor av C3, C4, C5...

Det är en 2012, har gått dryga 6000 och är INTE servad enligt bok vad hen kan se. Utifrån serviceboken verkar den vara ordentligt servad på märkesverkstad vid 1800 mil, sedan ett oljebyte vid ca 3000 mil och "servicekvitto" men utan protokoll vid 5600 - båda dessa gjorda på en allbilverkstad. Bes u.a. Säljs privat av första ägaren. 1,8 diesel och manuell låda sitter i, verkar enligt den tilltänkte köparen på ytan välvårdad. Lovade att lägga ut en liten fråga på forumet om nån har erfarenheter av modellen och något man ska kolla särskilt på, speciellt med tanke på den rudimentära servicen. 135 000 är begärt pris, vilket jag tycker låter lite högt. Men framförallt vill hen veta om det finns några typfel just på Aircross eller 1,8-motorn att se upp med.

Uppdaterat: 2016-05-27 15:14
Jag talar ofta med mig själv - ibland behöver man en experts åsikt

Kommentarer

Det är väl i grunden en Mitsubishi ASX och den bilen finns det säkert mera erfarenheter av för Cittran har väl inte sålts i speciellt många exemplar - även om den var trevligare inombords om minnet inte sviker.

Uppdaterat: 2016-05-27 19:01

Aha. Samma motor och så också? ASX tittade jag lite på innan vi köpte Golfen, men gillade inte nåt värst.

Uppdaterat: 2016-05-27 19:29
Jag talar ofta med mig själv - ibland behöver man en experts åsikt

Köp ej? Något du grundar det på, eller bara ett allmänt tyckande? Men ja, jag skulle aldrig köpa den själv heller. Men det tilltänkte ägaren har provkört några olika och uppenbart fastnat för denna. Kan säga att bilen inte är utannonserad, utan hen ska köpa den av nån bekants far... eller så...
Men funderingarna är väl mest om det finns några risker med just att den servats så lite - eller nåt typfel att se upp med. Hen får för övrigt med nya däck - det är originaldäcken som sitter på nu, men ägaren har utlovat nya. Vinterdäck på plåtfälg finns också. Har inte en susning om utrustnignsnivån eller om det kan skilja mycket heller, men som sagt tycker jag priset är rejält tilltaget. Typfel jag hittar är buller, trög styrning och hög förbrukning och att 1,8 motorn inte är den optimala.

Uppdaterat: 2016-05-28 11:37
Jag talar ofta med mig själv - ibland behöver man en experts åsikt

Om bilen verkar ok är det nog inget hinder att det saknas stämplar i serviceboken, de brukar inte vara mycket värda ändå, men nog är väl priset lite saftigt.
Det gäller att komma ihåg att vid privatköp finns inga garantier.

Uppdaterat: 2016-05-28 21:45
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre