Automatlåda Focus 2015-18

4 inlägg 0 nya
Automatlåda Focus 2015-18

Funderar på att köpa Focus med automat från 2015-18 men är tveksam eftersom som jag hört att automaten i Focusen varit sådär kvalitetsmässigt....
Läst mig till att dom gjorde om lådan till 2015 och att den skulle vara bättre...
Någon som vet om detta stämmer eller om den fortfarande dras med problem??

Jag vet inte om den är någon större risk än någon annan bil med automat.
Däremot hade jag en bekant som klagade på att focusen med automat som var väldigt törstig på soppa.

Mina tidigare bilars förbrukningar på spritmonitor.. https://www.spritmonitor.de/en/detail/836524.html https://www.spritmonitor.de/en/detail/756137.html https://www.spritmonitor.de/en/detail/1120549.html

Jag hade nog undvikit alla dct-lådor som använder sig av torrlameller, oavsätt om det är Ford, VW eller nån annan tillverkare. Facit säger att det är stor felprocent på dessa.

Är det samma automatlåda i alla focusmodeller? En snabb googling ger att de nyare (2015-2016+) med bensinmotor har en annan automatlåda än den DCT som varit en del problem med. Men egentligen är den väl för ny för att säga hur långtidshållbarheten är. Jag hade nog hållit mig undan från de äldre DCT-lådorna iaf.

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.