Yokohama däck bra?

9 inlägg 0 nya
Yokohama däck bra?

Någon med erfarenhet av Yokohama (japanska) däck?
Står inför sommardäcksbyte och kan få hyfsat pris på sådana.
215/55/17

Köp inte varesig yokohama eller bridgestones däck! Jag har haft dessa däck och sämre däck får man leta efter. Hala i regn och dåligt sidogrepp etc. köp istället bra däck från Nokian, Michelin eller Continental. Pirelli sägs också numera ha fina däck men för egen del köper jag numera Michelin såväl sommar som vinter. Har en bekant som kör Nokian hakka 9 och konstigt nog anser hen att dessa däck är överreklamerade trots att de hyllas hos vinterdäcktestarna. Köp INTE yokohama - skit - däck!

- Att springa utan att ha polisen efter sig, tyder på psykisk obalans.

Jag har haft Yokohama. Hade dimension 205/50-16, dvs. lågprofil. Grymt bra grepp, speciellt i väta. På 90-talet så fanns det bara ett däck som gällde när man körde racebil och slicks inte var tillåtet och det var Yokohama A008R. Japanerna är riktigt duktiga på däck.

Bridgestone är världens största tillverkare av däck. Sitter som standard från fabrik på dom flesta japanska bilar. Hade det tom. original på min Seat. Deras RE71 är en gammal klassiker som jag hade på en Honda. Ruggit bra grepp och var lite av en standard på gtibilar förr.

Tack för svaren.

Min Avensis -14 har Bridgestone som original. Gått 5 säsonger nu. 4 mm. kvar men byter ändå. De känns hårda, låter en del. Vill minnas antydan till vattenplaning förra sommaren. Får bli Pirelli istället.

Vill man ha tysta däck, så finns Goodyear EfficientGrip Performance. Det blev bäst i ViB:s test av sommardäck avseende komfort.

Inget fel på varken Yokohama eller Bridgestone, allt annat är svammel som vanligt.....

40 talister:
Goodyear EfficientGrip Performance har vunnit många tester just därför att det är ett väldigt tysssst däck med väldigt fina egenskaper i väta. Dock är väl inte hållbarheten lika bra som på tex Michelin då Goodyear har lite mjukare gummiblandning, sägs det?

- Att springa utan att ha polisen efter sig, tyder på psykisk obalans.

Stoor:
Varje däck är en kompromiss över önskade egenskaper. Jag prioriterar tystnad och komfort över väggrepp i frän kurvtagning. Det betyder heller inget för mig, om Goodyear EGP inte håller lika länge som t.ex Michelin.

Nackdelen med Goodyear EfficientGrip Performance är att det kan vara känsligare om man kör emot t.ex. en trottoarkant.
För att få ner ljudnivån, har man gjort däcksidan mjukare.
Vad som väger tyngst blir upp till var och en att avgöra, men det kan vara bra att känna till båda sidorna av myntet.

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.