Volvo V40- synpunkter och Toyota Auris.

6 inlägg 0 nya
Volvo V40- synpunkter och Toyota Auris.

Hej,

Funderar på att köpa en Volvo V40 T2 det är den modellen jag har råd med. Men jag undrar bara om en 1.5 motor med 122 hästkrafter verkligen räcker för en volvo?

Många har sagt till mig att den är för tung och har för lite hästkrafter för sin vikt. Sedan har jag även läst att det är super ofta Volvo V40 drabbas av problem från insidan,dörrar och sånt. Är det en pålitlig bil annars?

Vad skulle ni säga om en Volvo V40 2014-2016.

Sedan undrar jag också även om Toyota Auris , är det nåt bra att ha?

Tack

T2 räcker i en V40.

T2 räcker i en V40.

Volvon blir ett mycket bra köp. Har också en toyota avensis -16 som andrabil och den är väl ok men inte alls lika bra som den Volvo V60 vi köpte i somras.

- Att springa utan att ha polisen efter sig, tyder på psykisk obalans.

Har du familj och kör i ihuvudsak i stan eller landsväg är en fråga.

Det är klart en T2 räcker i en V40 men dom är nog svår att hitta då 95% är diesel och V40 snygg men trång som en småbil.

Auris hybrid är något större invändigt och kanske som en T2 i effekt upplevelse.
Inget fel på den utom att den är omodernt stel och får dra och lasta lite.

Har du familj så prova en octavia med nya 1,0tsi som om du hittar en utrustad som kan vara ett bra val.
Otroligt rymlig och lätt insteg i bilen mot volvon.

Mina tidigare bilars förbrukningar på spritmonitor.. https://www.spritmonitor.de/en/detail/836524.html https://www.spritmonitor.de/en/detail/756137.html https://www.spritmonitor.de/en/detail/1120549.html

Du hittar ingen Octavia 1,0 i samma prisklass som en 2014-2016 V40 t2. Det skiljer nog minst 50K upp till Octavia.
Jag köpte en V40 för 1 månad sedan, en D3 automat. Alla är vi olika men jag hade nog inte köpt under D3/T3. Min D3 är inte supersnabb, den är lagom motoriserad för bilens vikt, min väger över 1600kg så den är ganska tung. En t2 är väl lite lättare men jag tycker ändå det är i klenaste laget med 122 hk med tanke på bilens vikt. Men det kan egentligen bara du avgöra som ska ha den, bara att åka och provköra.

För övrigt så vet jag inte vad du menar med problem på insidan? Min är skrammelfri utan knirr eller knarr från inredningen. Vill du ha världens säkraste bil i sin storleksklass som är hyffsat körglad och schysst andrahandsvärde så är V40 helt klart en bil att kika närmare på. Tänk dock på att välja minst momentum om du vill ha xenon och lite annat som nästan är krav idag. Och provkör, 1,5’an sägs inte vara någon direkt snålmotor trots att den försöker anspela på att vara det.

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.