Viano vs multivan

3 inlägg 0 nya
Viano vs multivan

Hej!
Har gått i köptankar länge. Jämfört modellerna mot varandra men kan inte bestämma mig för vilken jag ska välja.
Vi pratar begagnade bilar runt 150.000kr klassen så va hamnar någonstans på 09-11 i årsmodell.
Den skall vara automat och inte gått mer än 20-22.000 mil.
Det måste va mellanmoddelerna (alltså 5m) eller den långa varianten. ( ska få plats med tre barn alla i bakåtvända bilbarnstolar och barnvagn.
Frugan har ett krav och de är att den inte får vara röd eller rödaktig.
Men ni som kan mer än jag ang dessa modeller får gärna hjälpa mig att ställa för och nackdelar mot varandra.
Det är inga andra modeller jag är intresserad av så inga ”kolla på denna modell, eller den här modellen”.
Helst bensinare men diesel fungerar också.
Tacksam för all hjälp

Utan att veta dom du pratar om men jag ägde en 04 multi van i 5000 mil och en underbar bil.
2,5 tdi var det och var helnöjd.

Mina tidigare bilars förbrukningar på spritmonitor.. https://www.spritmonitor.de/en/detail/836524.html https://www.spritmonitor.de/en/detail/756137.html https://www.spritmonitor.de/en/detail/1120549.html

Har inte kört multivan men dock en hel del Vito vilket är i stort sett samma bil som Viano. Själv tycker jag inte om Viano/Vito alls. Karossen är ungefär lika vridstyv som en kundvagn. Det räcker att köra i en rondell för att det ska börja knaka och gneka. Sedan skallrar det ofta från inredningen på diverse ställen på grövre asfalt. Vidare är framkomligheten på vintern inget vidare. Bilen är alldeles för lätt där bak, vilket i kombination med bakhjulsdrift inte är någon höjdare. Automaten är också MB:s gamla 5-växlade som växlar hyfsat segt och har jättehopp mellan växlarna.
Fjädringskomforten är dock hyfsat bra och bilen är enormt rymlig inuti. Så om du kan stå ut med en del knakande och skallrande så skulle Viano kunna vara ett alternativ. Själv skulle jag valt något annat.

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.