Val av bil

15 inlägg 0 nya
Val av bil

Hoppas på lite goda tips och råd av er som är lite mer erfarna. Letar efter en bil i prisklassen 175 000 till 225 000. Familj på 4 där vi har hund och även häst. Fungerat trots allt bra under flera år med min Renault megane - 10 men nu har jag börjat dagspendla 15 mil och bilen känns inte som att den håller måttet. Leasing försvinner med tanke på att vi kör närmare 3500 mil per år. Bilen bör kunna dra runt 1700 kg bra också. Tänkte mig egentligen någon lämplig CUV eller Suv då vi är ute på landet mycket och kör på ganska risiga vägar. Hade också varit skönt med en bil som inte gått allt för långt med tanke på att vi planerar att ha den ca 4-5 år.

Någon med bra förslag :)?

Mvh
Daniel

https://www.blocket.se/stockholm/Volvo_XC70_D4_AWD_Momentum_Blis_Drag_Varmare_86289675.htm?ca=21&w=3
Nåt sånt är nog det bästa du kan köpa om du samtidigt vill ha en rejäl, rymlig, säker och komfortabel bil för den pengen. Riktigt skön stabil dragbil med, får dra 2250 har jag för mig. Hade en sådan under 2 år när vi hade häst med.

Volvo XC 70 är en trevlig bil, men ett billigare alternativ dvs lite nyare och mindre mil på mätaren är Skoda Octavia Scout-ett bra andrahandsval till den dyrare XC 70.

Hittade faktiskt en XC70 med diesel, manuell för 240 000 årsmodel -16 som endast gått 2500 mil i närheten som skulle kunna vara ett alternativ. Skoda Octavia scout ser riktigt läcker ut!
Vad tycker ni förresten om Skoda Karoq? Sökte lite på nätet och hittade den men har ingen kolla alls på modellen.

Den tror jag ni kommer tycka är för liten, isåfall får du titta på en kodiaq.
Passat finns ju med både som alltrack och vanlig med 4 hjulsdrift, får dra 2000 kg. Frågan är hur många manuella de finns, och varför du vill ha manuell?

Hade varit bäst med en automat men tänkte att om det bara finns manuell i min prisklass så får jag ta den smällen :)

https://www.blocket.se/vi/84097517.htm

Lite dyrare än XC70 men en mycket bättre bil på alla sätt. Nr 1 för mig den dagen jag behöver en stor familjebil.

Automat, dissel och större motor.
Kör själv en sådan Skoda Octavia Scout, 2 vuxna 2 barn och en hund. Kört släpp några gånger med maxlast och det fungerar utmärkt inga problem alls.

Kolla även Golf Alltrack!

Dessa två ger nog nyast bil med minst mil för dom pengarna

Oavsett bilval är en automatlåda mest framtidssäker.

- Att springa utan att ha polisen efter sig, tyder på psykisk obalans.

Innerutrymmena i XC70 är överskattade, bilen är förvånansvärt trång i baksätet.
Skoda Octavia upplever jag som rymligare.

Får man dra ett hästsläp med en Octavia?
Burken jag åker omkring med får bara dra 1300 kg.

En nyare Octavia tdi 4wd får dra hästkärra på 1800-2000kg beroende på utförande.

Mina tidigare bilars förbrukningar på spritmonitor.. https://www.spritmonitor.de/en/detail/836524.html https://www.spritmonitor.de/en/detail/756137.html https://www.spritmonitor.de/en/detail/1120549.html

L. Mäkinen wrote:
Får man dra ett hästsläp med en Octavia?
Burken jag åker omkring med får bara dra 1300 kg.

1300kg för en 1 liters bensinmotor som varvar 1800 varv i släpvagnsfart är hyfsat bra kan jag tycka.
Dessutom orkar den ju faktiskt med vikten också.

Mina tidigare bilars förbrukningar på spritmonitor.. https://www.spritmonitor.de/en/detail/836524.html https://www.spritmonitor.de/en/detail/756137.html https://www.spritmonitor.de/en/detail/1120549.html

Forcze wrote:
Hade varit bäst med en automat men tänkte att om det bara finns manuell i min prisklass så får jag ta den smällen :)

Tittar du på XC70 så är det bra att veta att den är väldigt kall på begagnatmarknaden med manuell låda. Och det är en biltyp spm passar fint med automat, samt köper du en 2014 eller senare så har den troligtvis Driver Support paketet och för att kunna nyttja alla dess säkerhetshöjande funktioner fullt ut behövs automat. Sen att jämföra Octavia med XC70 är ju bara ett desperat försök från Skoda-maffian. Självklart kan man köpa en Octavia, men att tro att den är i närheten av Volvon i komfort, säkerhet samt som dragbil blir bara lite löjligt. Och en lätt begagnad XC70 för den 225 kommer vara ett ägande med lägre eller samma TCO som en Octavia Scout för samma pengar. Och då har du under ägandetiden betydligt mycket bättre och mer bil. Jag har ägt otroligt många bilar, både privat och som tjänstebilar, och jag vidhåller fortfarande ett Volvo XC70 som jag haft 2 ex av och kört 18.000 mil med är den absolut bästa familjekombin vad gäller kompletta allroundegenskaper för en bra familjebil som ska klara allt.

Kan väl slänga in en modell som oftast glöms bort i familjebilssammanhang. Riktigt prisvärda och framförallt komfortabla och med ett gigantiskt bagage.
https://mobil.blocket.se/annons/uppsala/mercedes_benz_e_220_cdi_kombi___varmare___b/85314331

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.