Vi Bilägares forum

Vad skulle jag kunna pruta den här till?

Vad skulle jag kunna pruta den här till?

Jag ska köpa min första bil och blev intresserad av en Hyundai i30 cw 1.6 Comfort från 2009. Den går på bensin. Den ligger uppe för 50k och har gått 15000mil. Den saknar vinterdäck och när jag kollar blocket för samma modell ligger den kanske lite högt?

Jag hade gärna haft ner den i pris såklart och undrar om någon här har lite koll på vad jag skulle kunna trycka på för att få ner den? Den finns hos ett företag, inte hos en privatperson.

Vad är viktigt för mig att veta om just den bilen, finns det någon service som är specifikt viktig för modellen?

Jag har alldeles säkert lämnat för lite information om den men fråga gärna, vet inte riktigt vilken info som blir viktig för den som vill svara på mina frågor.

Är helt ny på bilar...

Hoppas på snabba svar från er som vill svara, kliar i fingrarna efter en bil nu när jag fått körkort..!

Uppdaterat: 2020-01-19 23:58

Kommentarer

Du kan ta en koll på www.bilpriser.se, fyll i registreringsnummer. Därefter kan du "förfina värderingen" där du kan justera mil och utrustning. Då får du fram en cirka siffra så du ser om bilhandlaren ligger helt fel. Det är ingen exakthet i dessa siffror men som sagt du får en guidning på vad en motsvarande bil "kostar" på marknaden.

Uppdaterat: 2020-01-20 15:54

Gör som bilhandlarna - jämför bilar med ungefär samma utrustning. miltal och årsmodell på t ex Blocket. Sen gör du också som bilhandlarna - bjud max det som den billigaste kostar...:)

Uppdaterat: 2020-01-20 17:17