Vad betala för en Toyota Hiace från -82?

3 inlägg 0 nya
Vad betala för en Toyota Hiace från -82?

Funderar på att köpa en gammal buss och har fått erbjudande om att köpa en blå Toyota Hiace från 1982. Den är i ganska bra skick, har lite rostfläckar på lacken och har gått 9 000 mil. Nybesiktigad utan anmärkningar. Vinterdäck medföljer. Vad är rimligt att betala för en sån?

Oj vilken svår fråga. En 35 år gammal Hiace borde man kunna få gratis. Å andra sidan kan ju en Hiace med 9000 mil på mätaren ha massor kvar att ge. Bussen du funderar på att köpa är precis i det åldersvacuum som uppstår mellan den tiden när bilen allmänt anses som en vettig bruksbil och senare när farkosten uppfattas som en veteranbil med samlarvärde. Just nu anser nog de flesta att den är helt ointressant. Vad ska du ha den till? Om du ska vårda och älska den kommer den nog att bli eftertraktad om tio år. Om du ska imponera på grannarna är den helt värdelös just nu. Om du ska ha den som bruksbil.... Fem till femton tusen kanske.

Men den är skattebefriad och går att få veteranfordonsförsäkrad med vissa villkor.
Rostfläckar på lacken har ingen betydelse, men kolla noga under, det är där det kan vara problem.
Det är en berättigad fråga att undra över vad du ska ha den till?
Är den i bra skick är det dumt att använda den som bruksfordon, då är det kanske bättre att låta den få en rejäl uppsnyggning.
Jag skulle tippa ett pris på 15-20000:-, men då ska den vara bra!
Helt klar, i princip som ny, utvändigt och invändigt, kan den vara värd 80-100000:-!

Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.