Vad är bilen värd?

10 inlägg 0 nya
Vad är bilen värd?

Hej!

Har en Volvo V70 2,5 ft summon från -09 där motorn har gått sönder. Enligt verkstaden ska det kosta runt 50 000kr att fixa den så jag har bestämt mig för att sälja den. Har dock ingen aning vad man kan få för den, vad tycker ni man ska lägga för pris på den? Allt annat är i fint skick!

Med vänlig hälsning, Tobias

Kolla med en annan verkstad till att börja med? Kanske går att hitta billigare lösning.

Vad har gått sönder?

Har pratat med andra verkstäder och det ligger mellan 40-50. Är inte så kunnig men förklaringen jag fått är att generatorremen har gått sönder och förstört kamremen som förstört motorn.

Såg en med samma fel på en annons nyligen, tror det stod 15.000:-

Problemet när man sätter ut en sån bil på annons, är att man får 100 kompisar som ska ha bilen gratis.

Du kan säkert komma undan med halva summan om du sätter i en begagnad från skroten om du gillar bilen i övrigt och tycker d är värt den summan...

Tack för hjälpen!

Tänkte också föreslå bilskroten, men njo415 hann före. Kolla runt med flera. En kompis bytte motor i en Ford billigt på det viset. Köpte motorn på skroten o en allbilsverkstad satte i den billigt.

Jag tittade på Bildelsbasen.se där det finns mängder av Volvomotorer från 12 000 kr och uppåt beroende på miltal. Så självklart ska du köpa en begagnad motor och låta en allbilsverkstad montera den och därefter åker du billigt i många många år. Bifogar en länk:

http://www.bildelsbasen.se/se-sv/Volvo/VOLVO-V70/2008_2013/Motor/Motor-Bensin/Alla/?page=2&order=modelyear&asc=1

- Att springa utan att ha polisen efter sig, tyder på psykisk obalans.

Kolla med aktuell verkstad - dom har ofta bra kontakt med bilskrotarna så det är inte säkert att den begagnade motorn kostar mera den vägen. Och då får dom det totala ansvaret för att grejorna fungerar ihop med din bil.

Låter ju en smula otroligt att detta sker ändå. Ingen som kollat på remmen under de senaste 5 åren?

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.