Vi Bilägares forum

Triangle SnowLink och IceLink vinterdäck jämfört med Nokian Hakkapeliitta 7/R?

Triangle SnowLink och IceLink vinterdäck jämfört med Nokian Hakkapeliitta 7/R?

Med tidningen Vi Bilägare Nr 13/2015 följde det med en broschyr från TYRELIA.com ...

http://www.tyrelia.com/snowlink-engineered-in-finland-p-56701.html?language=sv
http://www.tyrelia.com/icelink-engineered-in-finland-p-56717.html?language=sv
http://www.tyrelia.com/vinterdack-c-0_125.html?language=sv&currency=SEK

...där de gjorde reklam för bl a det finska vinterdäcket TRIANGLE som enl uppgift ska vara utvecklat i Finland och testat av testföretaget ARCTIC FALLS där de bl a jämfört de testade däcken med Nokian Hakkapeliitta 7 (dubbdäck) och Hakkapeliitta R (dubbfritt) och förvånansvärt nog slog TRIANGLE-däcken NOKIAN-däcken på alla punkter!!???

Nokian Hakkapeliitta vet vi alla bilägare vad det är för däck och att det är bland det bästa man kan sätta på hjulen vintertid när det nordiska vinterklimatet visar sig från sina grymmaste sidor. Men att det skulle dyka upp en nykomling från Finland som dels skulle hålla lika hög kvalitet som konkurrenten Nokian gör mig extremt misstänksam i synnerhet som TRIANGLE-däcket bara kostar 1/2 av priset för ett Nokian-däck.

Att broschyren dessutom följde med papperstidningen Vi Bilägare gör mig ännu mer förvirrad. Tidningen brukar ju inte sänka sig så pass lågt att de försöker tjäna pengar på bedragare.

Någon som har några erfarenheter av TRIANGLE-däcket och ARCTIC FALLS som testföretag?

Uppdaterat: 2015-10-08 11:39
De som säger att lycka inte kan köpas för pengar... har aldrig ägt en SAAB. Det perfekta förvaringsfodralet/boxen för 2.5" och 3.5" hårddiskar: http://deltaco.elektronikfreak.com

Kommentarer

Arctic Falls driver ett testcenter i Älvsbyn enligt hemsidan http://www.arcticfalls.se/

Uppdaterat: 2015-10-08 17:50

Är det någon som köpt dessa däck av detta märke som har någon erfarenhet av dom?

Uppdaterat: 2015-10-30 16:32
De som säger att lycka inte kan köpas för pengar... har aldrig ägt en SAAB. Det perfekta förvaringsfodralet/boxen för 2.5" och 3.5" hårddiskar: http://deltaco.elektronikfreak.com

Har inte hört något om dessa däck. Men jag blir fundersam, vem har beställt och betalt testen? Som man frågar får man svar heter det ju och om man ställer dom rätta frågorna får man svaren man vill ha. Min "däckgubbe" blev ett stort frågetecken när jag frågade. Så hans rekommendation var köp inte. Vänta på en opartisk test.

Uppdaterat: 2015-11-17 19:36
ÅkeMjuk

Triangle är utvecklat av tidigare Nokian ingenjörer och tillverkas i Kina. Lite fult är att Triangle låter Arctic Falls testa mot äldre Nokian däck. Inte de senaste.

Uppdaterat: 2021-12-23 18:58

Kan vara ett bra däck men det kan också var ett däck som faller igenom och är ett mindre bra däck. Varför skulle man prova ett dylikt däck?
Visst, kan de prångla sig in i ett mer jämförbart test med kända märken och komma ut med hedern i behåll, då kan man ju ta sig en funderare men inte före dess. I alla fall inte jag.

Uppdaterat: 2021-12-23 23:12

Som sagt, de har haft äldre Nokian däck som måttstock vid utvecklingen, men utvecklingen går framåt. De kan inte mäta sig med senaste premiumdäcken utan hamnar i botten av däcktester.

Uppdaterat: 2023-09-24 11:45