Vi Bilägares forum

Ska jag köpa denna Audi A4?

Ska jag köpa denna Audi A4?

Hej!

Första tråden här, även ställt frågan på Garaget.org och ber om ursäkt för eventuella fel eller om frågan ska ställas i någon annan tråd. Letade efter en passande tråd men min fråga är mer riktad till råd inför ett köp av bil, inte vad min bil är värd. Jag ber admin antingen radera eller flytta min fråga till rätt tråd.

Jag funderar på att köpa en Audi A4. Den är tillverkad -09, registrerad som -10 årsmodell.
Det är mer exakt en Audi A4 Sedan 1.8 TFSI. Manuell. Osäker på om det är en S-line.

Tror den har gått 24 000-25 000 mil, haft 5-6 ägare och är nybesiktad (godkänd). Ägaren har nyligen bytt kamkedjan, servat den samt bytt motor vid 14 000 mil (dock inte sett några papper än på bytet). Såg i serviceboken att den tagits väl hand om av samtliga ägare med service, byte av bromsskivor etc. samt besiktning.

Den går bra, nästan ingen synlig rost, några märken i lacken här och där.
Den har inte flashiga specs som t.ex. bluetooth, keyless upplåsning o dyl.

Det är nya sommardäck på med fina, lite större fälgar än original (osäker på storlek, dock rejält kantstötta). Jag får med vinterdäck och då det är en vän till familjen erbjuder han även 6 mån. garanti då han har en bilverkstad.

Jag tror absolut inte att han vill lura mig på något sätt då han erbjuder hjälp och service med bilen. Men min fråga är mer priset, vad skulle ni säga är rimligt för denna pärla + det som följer med?

Har letat på alla olika köp och säljsidor och priset är väldigt olika. Allt mellan 60-90 tkr beroende på specs och miltal.
Det verkar som att priset går ner rejält med ett sånt högt miltal som 25 000. Ligger milen under 17 000 är priset närmre 80-90 tkr.

Förresten, om motorn är bytt, hur kan jag ta reda på detta utan papper samt kan man säga att den gått mindre om nu motorn skulle vara bytt?

Stort tack för all hjälp och rådgivning.

Uppdaterat: 2019-09-14 23:35

Kommentarer

Finns det nån annons på typ plocket du kan länka till? Så kan jag direkt avgöra om det är en S-line eller inte.
Annars åk till närmsta VAG och be dom om fabriksspecen på det exet, det drar dem ut ur datorn på nolltid.
Tror att de ev. kan se vilket nummer det var på motorn som satt i från fabrik, så kan du kika motorbytet med.
Sen är det ju en 10 år gammal bil som gått långt, med allt vad det innebär att hålla kik på. Motorbytet skulle jag säga inte påverkar priset direkt åt nåt håll tyvärr, inte i den prisklassen och absolut inte om där inte finns papper på det. Snabb slagning på blocket så verkar de ligga runt 60-65 men då är det kombi vilket är mer eftertraktat här i Sverige så skulle säga max där kring om den är i bra skick för sin ålder. Personligen hade jag gått på en nyare bil med lägre mil av ett märke med lägre andrahandsvärde och lägre kringkostnader vad gäller ägandet om min budget var där kring. Men smaken är ju högst olika så har du fastnat för denna modellen så är mitt råd, kontakta VAG och kolla upp den.

Uppdaterat: 2019-09-15 00:00

..

Uppdaterat: 2019-09-16 21:31