Sälja bil via KVD?

40 inlägg 0 nya
Sälja bil via KVD?

Hej,
Vi har inte längre behov av vår bil och funderar på att sälja den. Är inte så sugen på att sälja privat utan funderar på att sälja via KVD. Är det någon som har erfarenhet av försäljning via KVD? Eller ska vi kanske försöka sälja bilen till bilfirman vi köpte den från? Tar tacksamt emot tips om att sälja bil.

Jag har sålt två bilar via KVD och det var riktigt skönt. Inte alls dumt att bara lämna in bilen och sen få pengarna på kontot.

Har du någon känsla för hur mycket man får ut i pris via KVD, jämfört med att sälja privat? Mindre antar jag, men hur mycket mindre?

En annan relevant jämförelse är med att byta in bilen hos handlare när man köper en ny, eller dyrare beg. Är det bättre att sälja via KVD och köpa ny(are) utan inbyte, och då förhoppningsvis kunna pressa priset mer?

Kan inte kvd erbjuda finansiering och då blir det stor fördel att sälja.
Svårt att sälja privat och ha ett högt utgångspris.

Mina tidigare bilars förbrukningar på spritmonitor.. https://www.spritmonitor.de/en/detail/836524.html https://www.spritmonitor.de/en/detail/756137.html https://www.spritmonitor.de/en/detail/1120549.html

De bilar jag sålt den vägen har saknat motstycke avseende modell och mängd mil.
De gav en värdering som stämde på den ena, men den andra gick lite under det de sa och då kompenserade de med provisionen. Det gav mer än buden jag fått via Blocket.

Hur gör KVD värderingen? Åker man till en verkstad eller görs värderingen på lämnade uppgifter? Vi köpte till en del extrautrustning och har även vinterdäck på schyssta fälgar. Tar de med sånt i värderingen? Eller är det bara modell, årtal och mätarställning?

De gör en preliminär värdering på modell och miltal. Sen går de igenom bilen när man har lämnat in den och gör en justering av värdet om det behövs. Sjunker det under första siffran kan man avbryta försäljningen.

Är det dessa bilar man läser om där det står typ ”priset kan hamna mellan 100,000-175,000” i annonserna?

Japp!
Fast kanske inte riktigt så brett spann. Det är inte så lätt att veta var en auktion slutar.

Men i dagens digitala värld där allt ligger på nätet, ”fråga på annat fordon” osv. så får man väl ändå ett gäng samtal där ”kompisar” ska fråga diverse saker?

Jag hittade en bil liknande vår men vi har 4wd, fräsigare utrustning och något lägre körsträcka än den här. Kan vi använda firmans pris som riktvärde när vi säljer vår?
https://www.bytbil.com/stockholms-lan/personbil-ateca-1-4-tsi-150hk-dsg-aut-1550-12621311

Hur fungerar det om man vill fönstershopa hos KVD? Om man ser att dom har några intressanta objekt som man vill åka och kika på, har dom öppettider som en vanlig bilfirma?

Jag har hittat liknande modeller den jag har hos handlare för 270-275 tkr. Vår har något lägre mätarställning, bättre utrustning och riktigt schyssta dubbfria Conti på separata 18" fälgar. Vad kan vara rimligt att begära från bilhandlare respektive KVD?
Om man säljer via KVD så lämnas bilen in till deras visningshall? Hur funger det med försäkring när bilen är där? Och får spekulanter provköra? Vad gäller med försäkring i så fall?
Många frågor jag vet. :)

När jag tittade på bil där så hade de tider för visningar och provkörningar.

junkers wrote:
När jag tittade på bil där så hade de tider för visningar och provkörningar.

Fick du ut och provköra själv eller hade de med någon representant? Funderar på hur de säkerställer att inte bilen bara försvinner?

Bilpriser.se brukar ge en hyffsad fingervisning om priset. Vid inbyte och du köper en dyrare bil så kan man räkna av ca. 10% på privatpriset.

Junkers>Har googlat runt lite på kvd men man hänvisas till att boka tid för provkörning hos kundtjänst. Hur längesedan var det du kollade på bil? Jag vill också minnas att för några år sedan så stod alla bilarna utställda så man kunde åka och kika och klämma på dom som hos vilken handlare som hellst. Men det kanske är annat idag?
Jag är sån som person att jag tror på kärlek vid första ögonkastet, naturligtvis efter grundlig bakgrundsanalys. Om jag ser att analysen stämmer på pappret så ser jag ganska direkt om jag vill ha bilen eller ej vid första titten. Men boka tid för att titta på en bil känns..ja det passar inte mig iaf.

Det var nog 7-8 år sedan och alla bilar stod utställda.
Varje bil hade ett spann på tid för provkörning där en från KVD åkte med.

Fick besked att man väljer själv om man ska tillåta provkörning och att personal från KVD inte följer med.

Då måste man ju följa med själv vid provkörning annars lär det väl bli problem med försäkringen om bilen "råkar" förkomma i samband med en sån.

Ja jag hade aldrig släppt iväg min bil. Och jag vet inte om försäkringen täcker om något händer under provkörning ens om man själv är med? Och gör den det så lär knappast köparen pynta självrisken i alla fall fall. Hur in hela friden ska man kunna sälja en bil? :)

Problemet med att inte vara med själv i bilen är att om den försvinner och du självmant givit den tänkbara köparen bilnycklarna så är det inte längre en bilstöld = ingen ersättning.

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.