Vi Bilägares forum

Ny familjebil, vad?

Ny familjebil, vad?

Hej! Jag har problem eller är frågande till vilken bil vi ska köpa nu när det är dags för barnstol samt barnvagn och allt där till.
Vi har nu en BMW 320da men känner att den har börjar gå långt nu samt är för liten. Men vad ska man införskaffa istället?
Kravet är en bekväm bil som man kan åka långt med utan att kroppen säger upp sig självt, även vara automat och gärna diesel.
Jag har funderat på en begagnad skoda superb, någon som äger en sådan?
Svärfar tycker att vi ska köpa en ny kia ceed och argumentet är 7 års garanti. Men rätta mig om jag har fel normal användning säg 1500 mil/år i 7 år går väl förhoppningsvis inte så mycket sönder även om man köper en bil utan 7 års garanti.
Även små sneglat på Peugeot 508 någon som har erfarenhet?
Tankar och åsikter vill jag gärna höra! Mvh

Uppdaterat: 2015-09-16 16:38

Kommentarer

Vik en helg till att provköra olika bilar, det är ju högst subjektivt vilken bil som passar, speciellt om man väger in komfort och körkänsla.
Personligen tycker jag Superb är en trevlig bil, men den känns väldigt stor.
När det gäller Peugeot 508 så har vi haft några i forumet som har erfarenhet av dessa, tror även det finns lite trådar om just denna. Om jag inte minns fel var det mest positivt att läsa om denna.
Är du ändå inne på Peugeot kanske nya 308 kombi kan vara ett alternativ. Den nya modellen har växt rätt bra.

Sen finns ju Skoda Octavia kombi och syskonen Leon ST, kanske är värda en test så du har något att jämföra med.

Koreanerna har ju lång garanti men som med all garanti så gäller det att läsa på vad garantin täcker och vad kraven på dig som ägare är för att garantin ska gälla.

Just nu finns det väldigt mkt roligt ute i hallarna att välja på, sätt en budget och ge Er ut och testa. Och glöm inte att pruta :-)

Uppdaterat: 2015-04-14 13:26
– Har du sett den nya filmen om lastbilar? – Nä, men jag har sett trailern.

Vad är du missnöjd med hos BMW'n eftersom du tydligen inte överväger en sån igen? Det får nästan bli ledtråden till nästa bil ...

Uppdaterat: 2015-04-14 17:05

Tänkte jag skulle sänka bilpriserna när det gäller försäkring osv.
Och om jag vill byta upp mig till 5 serien så vill man ha sen senast modellen och den går på ca 200 000 med automat och då gått ca 10 000 mil för en -11.
Skoda superb 4000 mil -14 års modell, eller ny kia ceed.

Uppdaterat: 2015-04-14 17:26

Hej!
Jag håller inte med din svärfar, att välja en bil eftergarantitiden är inte bra-du och din familj skall ju trivas med bilen flera år framåt.
Jag håller med Benny vik en helg med familjen och provkör alla intressanta alternativ. Jämförelsen blir förmodligen bättre om de körs samma helg med kör/åkupplevelsen färskt i minnet.
Jag har nyligen letat bil i Golf-mellanklassen och noga granskat mina alternativ. Efter provkörning var Kian inget alternativ för mig-jag tyckte att den var för bullrig och att vägegenskaperna var mediokra samt att körställningen inte passade mig eller min fru.
Övriga bland mina alternativ var Ford Focus kombi, Golf kombi samt Octavia kombi.
Vårt val blev en Octavia kombi TSI 140HK ( Bensin).
Vi är mycket nöjda, bra komfort för alla 4 i familjen, gott om plats för allt och alla och trevliga vägenskaper, motorn är mycket bra -snål vid lugnkörning och bra med kraft när det behövs.

Uppdaterat: 2015-04-14 19:56

Undrar vilka små som sneglat på Peugeot 508, barnen?

Uppdaterat: 2015-04-14 20:20
Regel 1: Jag har alltid rätt. Regel 2: Om jag någon gång skulle ha fel träder regel 1 i kraft.

Ber om ursäkt om det är språket som är det viktiga i det här forumet och inte bilar.
Hur som helst, var och provkörde kia ceed igår med diesel och deras automat. Det var som några har sagt här i tråden.
Väldigt bullrig och törstig bil i kombination med deras automat, så nu är den avskriven och jakten går vidare.

Uppdaterat: 2015-04-27 09:56

Jag äger en Skoda Superb och som familjebil är den helt klart värd att kolla på. Den är dock rätt så bullrig även den. Framförallt är det däcksljudet som är ganska högt. Men den är mycket rymlig och man sitter förvånansvärt bra för en bil i den prisklassen. Går även hyfsat riktningsstabilt på motorväg, vilket gör långresor avslappnade. Dock måste jag säga att en 3-serie är på en helt annan nivå när det gäller köregenskaper och allmän förfining. Så på sätt och vis kommer en Superb kännas som ett nerköp. Jag bytte själv från en 1-serie till en Superb och visst märks det skillnader. Skodan släpper in mycket mer vibrationer från vägbanan och det smäller betydligt mer om hjulupphängningarna när man kör över brunnslock m.m.

Uppdaterat: 2015-04-27 15:59

Om du inte har något emot Avensis så har de grymt erbjudande på den just nu, annars har de 15000 mil/8år på begagnat

Uppdaterat: 2015-04-27 17:11

Avensis har jag väl inget emot så egentligen, men deras kombination på diesel och automat ligger på 170g/km är en indikation på att den inte är lika bränslesnål som en superb som jag också har kollat på..
Tänker mig en bil runt 200 000 kombination diesel och automat, har även kikat på en bubblare som är seat Leon dock ny och känna hela värdeminskningar själv.

Uppdaterat: 2015-04-28 18:27

Ajdå, du ska ha diesel, ja då blir det svårare, kommer två nya dieslar till Avensis om ett par månader men då blir priset antagligen för dyrt

Annars är ju alternativet 1,8 bensin med den steglösa lådan som jag själv kör, den är kanonskön och går att köra otroligt snålt på långresor om man inte tävlingskör :)

Uppdaterat: 2015-04-28 20:20