Vi Bilägares forum

Lite mer avancerad bilkalkylator?

Lite mer avancerad bilkalkylator?

Hej,

Vi har idag en Citroen C3 Picasso från 2017, men eftersom vi mest använder bilen till jobbpendling (ca 5 mil, 3 dagar i veckan) och utbudet av nya eller lätt begagnade plugin-hybrider eller rena elbilar har ökat senaste tiden, har jag funderat på om det är värt att byta.

Jag har letat en del online, men inte riktigt hittat det jag söker. Jag skulle vilja ha en lite mer avancerad bilkalkylator, som räknar ut en totalsumma på olika bilar utifrån alla relevanta parametrar. Inköpspris, ev lånesats, skatt och försäkring, service, årlig körsträcka (och därav inom vad plugin-batteriet fixar), "bränsle"-förbrukning och kostnad för laddning. Är det någon som vet om en sådan online eller som har en bra excelsnurra som räknar ut det hela så skulle jag vara väldigt tacksam. Tycker annars det är svårt att uppskatta vad som lönar sig och inte.

Om någon har input på PHEV vs EV är det också välkommet. Jag vill ha dragkrok (men behöver inte dra tungt, bara enkel obromsad kärra), vilket begränsar utbudet av elbilar rätt ordentligt.

 

Uppdaterat: 2023-08-28 09:33

Kommentarer

Teslakalkylen är bra. Sitt namn till trots så funkar den till alla bilmärken.
https://www.teslakalkylen.com

/Syrener

Uppdaterat: 2023-08-28 20:06