Letar kombi för 60000

7 inlägg 0 nya
Letar kombi för 60000

Letar efter en bil runt 60000, var för helt inställd på en A4 avant.

https://mobil.blocket.se/annons/halland/audi_a4_avant_2_0_tfsi_200hk/84525872

Men efter lite research så blev jag mörkrädd. Vag bilar överlag verkar ha dåligt rykte.
Vilka märken ska man kolla på, ve att bilköp är alltid ett dåligt köp men vilket är det minst sämsta idag.

Du får nog speca dina krav. En gammal bil med prestanda över medelbilen är nog ett sämre köp än medelbilen. Svårt att tipsa om typ Avensis 1,8 om du kikat på Audi med 200 hästars turbomotor.

Prestanda kostar alltid en slant mera - på nåt sätt. Så du får nog först och främst göra som FXX skriver - speca dina krav. Sen får du säkert rucka på en del krav om ekonomin inte tillåter t ex höga prestanda.

Köp billigare och ha mer marginal till reparationer.

Power to the people

Egentligen är enda kravet att kunna lasta min cykel smidigt.
Så en sedan med drag hade funkat, men kombi är trevligare, har en Saab 9-3 sedan nu och känner att man är rätt begränsad vad gäller lastutrymme, får inte äns in alla vinterdäck där bak till exempel.
Sen vill man självklart ha en hyfsat driftsäker bil och komfort är en också en viktig punkt då det ska köras en del långturer. Bränsleförbrukning bryr jag mig inte så mycket om men min Saab låg runt 0,8 så hade inte gråtit blod om den drog runt där.

Finns mycket att välja på Ford Mondeo, Renault Mégane , Skoda Octavia, Volvo...

Vad är din budget för själva köpet av bilen och budget för löpande kostnader (skatt, försäkring, verkstad, oförutsedda händelser)?

– Har du sett den nya filmen om lastbilar? – Nä, men jag har sett trailern.

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.