Land Rover Discovery 4 - är jag dum i huvudet? :D

4 inlägg 0 nya
Land Rover Discovery 4 - är jag dum i huvudet? :D

Hej!

Nu sneglar jag på en Land Rover Discovery 4 3.0 TDV6 HSE. Jag har hittat en 2010 som gått 19 000 mil. Väl servad och testad av auktoriserad personal.

Man får en väldigt delad bild av den här modellen. En del säger att det är vansinne att köpa Land Rover. Andra ger en helt annan bild och menar att en nyare Discovery är lika pålitlig som andra bilar.

Kan någon med erfarenhet av den här modellen delge sina erfarenheter hur det är att äga en sån här bil, det skulle vara mycket uppskattat.

Jag förstår att det är en stor bil, den drar soppa, jag behöver den egentligen inte, ur miljösynpunkt är den knappast ett bra köp ... osv. Men vad är riskerna? Kommer motorn att explodera, luftfjädringen gå sönder varannan vecka, elektroniken balla ur osv som vissa skriver?

Vad är riskerna med en den här årsmodellen och de miltalen?

Då jag åkt och ägt en hel del Jaguar av både äldre och nyare modeller så känner jag igen det där med folks massiva rop om att det går åt helv-te. :) Och ja, bilden jag fått av de jag känner som åker LR är att det är dyra bilar att äga, inte så mycket att de går sänder mer än andra bilar, men som du själv skriver, de drar mycket, de kostar i skatt, försäkring m.m......och OM det går sönder så kan det bli väldigt dyrt. Är du en person som om nåt strular bara lämnar in på närmsta märkesverkstad och sväljer fakturan, ja då blir det dyrt. Är du en lite entusiast som kan tänka dig engagera dig lite i märkesklubbar, forum och ev. köpa hem delar från GB om det behövs, ja då blir det en lägre prislapp när något händer.
Men en otroligt maffig bil, var själv nära för ett par år sen att slå till på en likadan.

Instämmer med Henrik, ryktet är ofta baserat på fördomar, men visst kan det bli dyrt om något går sönder och man går till "fel" verkstad. (vilket förstås är fallet med alla dyra bilar som ofta har speciell utrustning)
Å andra sidan: det finns mängder med firmor i England som renoverar delar och har bra priser.
Jag bytte nyss en cirkulationspump till värmen på min Jaguar, en ny kostar £410 i England (förmodligen 6000 SEK här), jag köpte en renoverad med garanti för £75. 10 minuters jobb, och bilen är OK igen.

Ingen vet hur gammal en Citroen kan bli...

https://youtu.be/FvJCCoLoKRA

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.