Köpa Opel Corsa

20 inlägg 0 nya
Köpa Opel Corsa

Min man har hakat upp sig på att köpa en Opel Corsa. Jag vet inte så mycket om dem och undrar om någon har några tips eller dulikt. Jag tycker väl inte att det är en väldigt attraktiv bil, men det kanske är bra. Min man tycker om den eftersom han har haft några Opel tidigare.

Tacksam för tips

Vad är det för tips du vill ha? Din man har ju bestämt sig redan.

– Har du sett den nya filmen om lastbilar? – Nä, men jag har sett trailern.

Är det en begagnad Corsa från 80-talet maken vill ha eller en spritt ny? Det spelar roll. Jag hade en som hyrbil för ett par år sedan och den tyckte jag var helt okej för en småbil.

baralillajag, bara du tycker din man är attraktiv, så är väl allt frid och fröjd.

Lås inga trådar.

Baserat på informationen, kan man väl säga att alla Opel är bättre än de flesta tror, det kan man tryggt konstatera utan att överdriva.

Från 2006- är väl den största finessen att baksätets ryggstöd är vinklingsbart och att hatthyllan kan skjutas ner helt ur sikte bakom baksätets ryggstöd och dras tillbaka i en rörelse, båda detaljerna är mycket praktiska i en så liten bil när man ska lasta större saker.

Corsa hade ett vinklingsbart ryggstöd i baksätet (med elegant manövrering) i 4 olika lägen redan 1993, en lustig detalj är att det som inte direkt hörde till vanligheterna i småbilar 1993 - aldrig en enda gång - fick någon uppmärksamhet av någon, vilket inte heller gavs till att säkerhetsbältena var justerbara i höjdled bak, lika unikt det.

På den senaste versionen är kollisionsvarning med blinkande röda lampor i vindrutan något Corsa är ensam om i klassen.

Hej N-iklas, tack för ditt seriösa svar, det låter ju bra, och intressanta funktioner också.

Måste ha missat det vinklingsbara ryggstödet i baksätet på vår f d Corsa -02. Skulle jag döma efter just denna Corsa så skulle en Opel vara otänkbar vid ett nytt bilköp men riktigt så elak skall jag inte vara mot märket. Dock snabb värme och flexibel om än lite halvslö motor (1,2). Men lättkörd eftersom den tålde mycket misshandel med kopplingen. Men i mina ögon var väl dessa två punkter de enda positiva - jo, hyfsat rostresistent också.

Personliga erfarenheter och åsikter ska man alltid vara försiktig med att blåsa upp, jag känner några som har en Corsa 2002, har haft den sedan den var ny och är alltjämt oerhört nöjda.
Men det är inte enklaste och billigaste modellen...

Detta är justeringen av baksätet på modellen från 93, man ställer in vinkeln genom att trycka på knappen för fällning av ryggstödet 1-2-3 gånger beroende på vilket läge, denna funktion är lätt att missa om man inte är så uppmärksam.

Köpa Opel Corsa

N-iklas - fast när det gäller reparationer av både det ena och det andra tror jag knappast att det är nån signifikant positiv skillnad om man har en lite dyrare modell av samma bil eller inte. Sen är väl inte en Corsa det man förknippar med några mera exklusiva utföranden av modellen. Men som jag redan nämnt - trots dessa negativa erfarenheter avseende kvaliteten så har jag inte diskvalificerat Opel inför framtida bilval.

Personliga erfarenheter är personliga erfarenheter.
Talar man om reparationer får man vända sig någon annanstans än till sig själv för att få veta något om det.
Corsa har alltid generellt haft väldigt bra noteringar för hög teknisk kvalitet och det är den omständigheten man få gå på.

Och en sniken bil som man inte är nöjd med blir man snabbt mer missnöjd med än en lyxigare och mer påkostad, det är ju ingen tillfällighet att människor som haft oerhörda bekymmer med sin BMW med stora reparationer fortsätter att gilla bilen och köper samma modell igen, det beror på lyxigt utförande som innebär att man får en mer förlåtande attityd.

1.4 har 15 hk mer än 1.2, bara det påverkar upplevelsen, om man dessutom har denna instrumentpanel istället för den enkla mörka standardmodellen i kombination med en roligare färg och snygga aluminiumfälgar så självklart påverkas känsla och intryck från en tråkig liten snikbil till något som är mer än så.
Sedan fanns den också som GSi med 50 hk mer än 1.2 och utrustning därefter, så självklart påverkas upplevelsen av vilken modell man väljer.

Köpa Opel Corsa

Fast åter N-iklas - de problem vi hade med vår Corsa var inte relaterat till 15 hk svagare motor eller annan färg på instrumentpanelen. Det hade inget med "upplevelsen" att göra för "upplevelsen" var hustrun fullt nöjd med - det var reparationskostnaderna och de regelbundna besöken på verkstan som irriterande.
Personligen blir jag mera missnöjd med en dyr och dålig bil än med en billig och dålig.

Och åter är det irrelevant eftersom den stora majoriteten Corsa har utmärkt kvalitet och krånglar inte alls med undantag för den gamla elektriska växellådan i äldre modeller och den gamla 1.3 dieseln som var så värmeeffektiv att den frös på vintern i brist på spillvärme, specialutrustning som inte har med bilen själv att göra.

Även om det finne en handfull människor som är extremt missnöjda är det knappast deras åsikt man kan ta fasta på utan man måste se till den stora gruppens resultat.

Och den som aldrig har ägt en lyxbil har nog inte direkt någon erfarenhet av hur det känns, själv skulle jag normalt aldrig överväga en småbil eller enklare modell och det finns goda skäl till varför, men trots det ger nuvarande Corsa överraskande bra intryck, det är frestande, känns inte som en sniken småbil utan har en viss nivå av elegans och lyxighet om det är en av de mer påkostade versionerna.

Sedan är det så att är man helt olika personlighetstyper så kommer man för det mesta alltid att se på saker och ting på ett väldigt olika sätt.

"Även om det finne en handfull människor som är extremt missnöjda är det knappast deras åsikt man kan ta fasta på utan man måste se till den stora gruppens resultat." Gäller detta för samtliga bilmärken?

"Och åter är det irrelevant eftersom den stora majoriteten Corsa har utmärkt kvalitet och krånglar inte alls "
Knappast irrelevant för den kund som just köpt ett krånglande exemplar!
Den kunden väljer säkert ett annat märke när det är dags för byte.

Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Min dotter hadde en corsa före sin fabia och det var en trevlig liten bil.
Inte mer problem än någon annan småbil och bullrade på som alla på den tiden.
Minns att lådan hadde lite missljud och var lite svampig annars ok

Mina tidigare bilars förbrukningar på spritmonitor.. https://www.spritmonitor.de/en/detail/836524.html https://www.spritmonitor.de/en/detail/756137.html https://www.spritmonitor.de/en/detail/1120549.html

saabnisse wrote:
"Och åter är det irrelevant eftersom den stora majoriteten Corsa har utmärkt kvalitet och krånglar inte alls "
Knappast irrelevant för den kund som just köpt ett krånglande exemplar!
Den kunden väljer säkert ett annat märke när det är dags för byte.

Men det bör vara irrelevant för alla andra som är i varje fall lite förnuftiga.
Och nu handlade väl inte detta om Pi:s memoarer och livsupplevelser utan om en helt annan persons önskemål... och då är en persons privata erfarenheter av en enda specifik bil av föga betydelse insatta i ett större sammanhang.

Det beror nog på vilket bilmärke man kritiserar om det har betydelse eller inte .- i alla fall i vissa personers ögon.

Det kan ju också bero på att den som blir kritiserad i sin upprördhet inte kan skilja på vad som är objektiva fakta och vad som är endast personlig upplevelse och gärna likställer båda.

Det är alltid mer relevant att tala om en bils konstruktion och utförande än att den egna bilen råkat ha fel, konstruktion och utförande gäller för alla och är odiskutabel men det krävs omfattande material för att säga något om en hel modellseries fel och där duger en egen upplevelse inte långt.

N-iklas - känns som att du surat ner dig ordentligt sen PSA köpte Opel. Jag har aldrig påstått att våra upprepade reparationer av vår Corsa -02 gällde samtliga tillverkade Corsor men det gällde trots allt vårt exemplar och för oss var inte detta irrelevant. Och i alla fall nåt av felen var nog inte just vårt exemplar ensamt om enligt verkstan som åtgärdade den.
Kan du förklara vad i din argumentation för Corsa som är "objektiva fakta" ! Det mesta som sägs när det gäller bilar är subjektivt på nåt sätt och inte minst när det kommer ifrån uppenbara märkesvurmare.

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.