Köp av ny bil (halvkombi) ~200k

6 inlägg 0 nya
Köp av ny bil (halvkombi) ~200k

Hej!

Hej!

Det har blivit dags för mig att köpa mig min egna första bil efter att ha kört runt i en kia ceed -08 i ett par år nu. Bilen har sakta men säkert börjat ge tecken på att den inte har så många år kvar så då känner jag att det är bäst att byta medan man fortfarande får en liten slant för den i byte.

Jag känner att en halvkombi passar mig bra ganska bra i storlek, jag hade klarat mig på en mindre bil men det känns alltid skönt med lite extra utrymme.

Jag har som sagt cirka 200 tusen i budget, går att böja lite om man skulle hitta något extra, de bilar jag har tittat främst på är:

Kia Cee’d /Gt -line
Seat Leon
Golf

De enda kraven jag egentligen har är att det ska vara en automatare och gärna så mycket utrustning som möjligt för pengarna. Helst inte äldre än -14/15

Lite funderingar:

Ny eller begagnad? Förlorar jag mycket pengar på att köpa en ny? Borde jag försöka hitta en demobil/något år äldre?

Sportmodeller värda priset? Jag tycker bilen får en trevligare design och de verkar som det även ingår betydligt mer utrustning i de varianterna, tycker ni det kan vara värt pengarna? tänker på kia cee'd gt-line.

Diesel eller Bensin?

Av dessa tre bilmärkena, Vilken tror ni tappar mest i värde? Dyrast i underhåll? bäst service?

Tack på förhand!

Varför inte en Octavia RS?

L West wrote:
Varför inte en Octavia RS?

Provkörde en octavia -14 för ett bra tag sen men tyckte det var alldeles för hög ljudnivå i bilen, kanske har ändrats nu!

Hej Uno,

Toyota Auris HSD är ju bra. Kollar på den?

Har du kört en Kia ceed hitils.
Testa en octavia med nya lilla tre cylindriga bensin motorn. Största halvkombin för priset och knäpptyst mot din ceed.
En bil snål bil som ligger på 0,45-0,6 och skatt på 385:-

Mina tidigare bilars förbrukningar på spritmonitor.. https://www.spritmonitor.de/en/detail/836524.html https://www.spritmonitor.de/en/detail/756137.html https://www.spritmonitor.de/en/detail/1120549.html

Fiat Uno tycker jag bör vara en stående rekommendation i köptrådarna.

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.