Köp av bil

9 inlägg 0 nya
Köp av bil

Tjenare! Så alla vet så vill jag inleda med att jag är helt ny på detta forum (som ser riktigt trevligt ut, med trevliga användare!) Lite info om läget: Jag är 17 år gammal och jag ska köpa en bil via Blocket med min pappa som vi har tänkt att övningsköra med till jag får körkortet. Vi har hittat en fin Volvo s70 99:a. Vi har kontaktat säljaren via telefon, om ni vill se blocket annonsen så klicka här:
http://www.blocket.se/vi/75286212.htm
Som ni ser så står det att allt är intakt i framvagnen, inga missljud e.t.c. Helt toppen! Men... det finns en sak som oroar mig, bilen har bytt ägare 4 gånger med max 2 veckors mellanrum, och ännu mer mystiskt är att alla dessa 4 ägare bor väldigt nära varrandra! Jag har kollat upp detta via Trafikverket. Jag vet inte om det är okej att lägga upp ägarhistoriken här, men kommentera om det är okej så laddar jag upp dom. Jag behöver någon som kan bedömma denna situation, om man ska köpa den eller skita i det. Tack för svar!

Glöm den bilen! Bra att du kollat upp detta med tidigare ägare. Bilar som byter ägare många gånger på kort tid bör man undvika. Numret går ju inte heller till någon Beatriz... Många varningsklockor där...

Okej! Det är lite synd, för bilen ser ju riktigt fräsch ut och som dom säger att allt är felfritt i framvagnen. Men vad kan det vara som är fel på den i sånna fall? Vad vilka problem kan det innebära om jag köper den?

Om man kunde förutse problem med en bil innan man köper den så skulle man jobba som bilköpssiare och troligen tjäna massor med pengar.

Regel 1: Jag har alltid rätt. Regel 2: Om jag någon gång skulle ha fel träder regel 1 i kraft.

Välj en annan bil, ett annat märke, en mindre och nyare som första bil.

Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Om en bil "har bytt ägare 4 gånger med max 2 veckors mellanrum", hur bra vet dom då hur bilen är? Dom har förmodligen inte en susning och är inte heller intresserad av det heller. Dom vill bara tjäna pengar på den. Frågan är ju även VARFÖR den bytt ägare så ofta? Missnöjd med bilen pga. nåt dyrt fel? Minder troligt eftersom alla ägare bor nära varandra och därmed kanske även känner varandra. En orsak till att en bil byter ägare snabbt under en kort tid kan vara att någon tidigare ägare blivit blåst på både pengar och bil. Hände en kompis till mig... Polisen kunde inget göra eftersom sista köparen kanske köpt den i god tro... Vågar och vill du köpa en sån bil och göra affär med dessa människor? Risken finns ju att även du blir blåst på både pengar och bil...

Om du lyckas spåra upp senaste ägare som ägt bilen en längre tid kan det ju vara intressant att ringa denne och höra vad han har att säga om bilen. Hen är väl den som bäst kan uttala sig om hur bilen är, om det inte är för länge sedan hen sålde den.., och då får du även veta om försäljningen gick rätt till. Men jag skulle som sagt glömma den bilen.

Går ju alltid att fråga och se om du får en logisk förklaring till ägarbytena. Sen skulle jag också rekommendera en annan bil. Risken torde vara rätt stor att det blir dyrt med service på en stor och gammal, rätt mycket körd Volvo.

Granlundii wrote:
Går ju alltid att fråga och se om du får en logisk förklaring till ägarbytena.

Exakt! I den bästa av världar så KAN den ju ha bytt ägare inom familjen av en eller annan orsak.

Granlundii wrote:
Sen skulle jag också rekommendera en annan bil. Risken torde vara rätt stor att det blir dyrt med service på en stor och gammal, rätt mycket körd Volvo.

Instämmer, i både detta och Saabnisses inlägg.

Okej tack så mycket för alla svar! Mycket tacksamt!

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.