Honda HRV eller Qashqai

43 inlägg 0 nya
Honda HRV eller Qashqai

Hej mina vänner,

Tänkte byta min bil till en automat, jag har kollat runt och pratat med olika säljare och har bestämt mig att köpa en Honda eller en Nissan, men jag behöver lite råd och tips. Nissan som jag har sett är Qashqai N Tec 2016 och Honda HRV 2017 Executive, båda kommer med navigation och är automat, när det gäller priset det är ingen stor skillnad. Prov körde båda och de är helt ok, det är mest en bil för att pendla och familjebil. Tack på förhand.

Mackan

Provkör båda minst några timmar och på varierande typer av asfalt, grus mm.
Köp den du trivs bäst med, dvs sitter bra i och har en för dig acceptabel ljudnivå och förbrukning och som rymmer familjen. Mycket enklare än att be alla här om råd. Du kommer bara få frågor om vad du skall med en SUV till och varför du inte köper en Skoda Octavia kombi :)

Har för mig att jag hörde på ViBs podd att Nissan hade problem med någon bensinmotor i Qashqai som krävde dyra reparationer och i värsta fall motorras. Kolla upp det.

Guran wrote:
Provkör båda minst några timmar och på varierande typer av asfalt, grus mm.
Köp den du trivs bäst med, dvs sitter bra i och har en för dig acceptabel ljudnivå och förbrukning och som rymmer familjen. Mycket enklare än att be alla här om råd. Du kommer bara få frågor om vad du skall med en SUV till och varför du inte köper en Skoda Octavia kombi :)

Ett bra råd Guran minst ett par timmar med frun i bilen och i varierande hastigheter, miljö, och asfaltstyper men jag skulle nog även prova några andra suv fabrikat också.

Jag mins en tur från fjällen med en av dom tidigare Qashqai och det var en öronbedövande resa

Mina tidigare bilars förbrukningar på spritmonitor.. https://www.spritmonitor.de/en/detail/836524.html https://www.spritmonitor.de/en/detail/756137.html https://www.spritmonitor.de/en/detail/1120549.html

Nissan gjorde mekaniskt bra bilar en gång i tiden, men ligger långt ner på topplistan idag, Honda är betydligt bättre.

Nissan och Renault blandar väl sina grejer ganska friskt och fusioneras förmodligen dvs blir ett märke eller möjligen ett moderbolag. Honda ser jag som ett otroligt duktigt teknikföretag vilket dock inte borgar för spetsteknik i alla produkter men kvalitet genomsyrar ändå företaget. Samtidigt kostar deras produkter en slant mer. I alla fall som nya.

6.15

När det gäller kvalitet så är Honda bättre än de flesta, inte bara Nissan/Renault.

Köp Honda! Nissan är smittad av Renault......tyvärr!

Shogun wrote:
Köp Honda! Nissan är smittad av Renault......tyvärr!

Instämmer. Tyvärr är det så. Jag hade också valt Honda av dessa.

Hade inte valt Honda pga av det dåliga rostskyddet http://www.vibilagare.se/test/rost/rosttest-honda-hr-v-2016 Den må vara en bra bil men med så dåligt rostskydd på en modern bil är skäl nog att inte köpa en. Renault har det bästa rostskyddet på marknaden.

Det ständiga valet. En rostig bil som funkar, eller en rostfri som är trasig.
Sen finns det bilar som skulle rosta, men inte gjorde det, och bilar som inte skulle rosta, men gjorde det i alla fall.

Knepig läge.

Japanska bilar håller hög kvalitet...förutom Nissan. Qashqai lär väl vara en av de mest otillförlitliga bilarna på marknaden (både utgående från besiktningsstatistik och vad man sett och hört).

Även om Hondas rotskydd inte är det bästa så tar det väl närmare 20 år innan det blir ett signifikant problem, så jag skulle inte oroa mig så mycket för det...

Okej, vi kör en omröstning. Den som sett en rostig HR-V ute på vägen räcker upp en hand......nä tänkte väl det.
Min fd. CR-V skulle vara helt kass enligt ViB. När jag sålde den, 10 år gammal, fanns det inte en rostfläck nånstans vad jag kunde se, och mitt intresse för den bilens skötsel var att jag vaxade den...inte en enda gång. Dock tvättade jag den 2ggr om året. Jag ger inte femtio öre för ViB's sk. rosttest, jä-la trams rent ut sagt!

Håller helt och fullt med dig FXX.
Hade en Yaris i 10 år från den var ny. Var aldrig i garage och fick inte mycket kärlek.
Enligt ViB:s rosttest som var en 2:a så borde den på dom 10 åren blivit kompost.
Men icke, inte en rostfläck på lacken. Under så vag den helt felfri, MVG på sista besiktningen. Förövrigt inte ett fel på bilen på dom åren.
Konstigt, måste varit nått fel på bilen, troligen ett måndagsexemplar.

Min Honda rostade innan den var ett halvår gammal. Tur att det fanns garanti. Fast det är ju 15 år sedan.

Audi där har ni riktiga rosthögar, och även andra från VAG koncernen. Lacken ramlar bokstavligen av och eleändet är igång.....

VIB rosttest ger inte jag heller mycket för...

Konstigt detta med att alla VAG-bilar skulle rosta och tappa lacken. Inte ens min Jetta -82 som jag ändå körde i ca: 25.000 mil uppvisade några sådana tendenser och inte heller nån av de jag ägt och äger. Så jag måste ju ha haft en alldeles osedvanlig tur.

Bara för att Shogun har en A6 i familjen där som producerades på ett sätt som gav problem så är alla VAG exakt likadana sedan dess.
Gäller det Toyota också som fick byta motor på en herrans massa Avensis, det betyder ju att det är omöjligt att köpa en Toyota, Daihautsu, vissa Subaru, Scion med flera...

Junkers.

Skrev jag att alla drabbas? Vän av ordning vet att detta är ett problem på väldigt många bilar på Audi och värt att påpekas. Tror inte att besiktningskillen på Lecab i Karlstad ljuger för oss som utför besikningen av den A6 avant sonen äger. Samt att detta gäller flera VAG bilar, tex Passat och Golf bla enligt honom. Men du vet väl så klart bättre än någon som jobbar med bilarna? Tur man har ett eget huvud att gå efter och inte tro på någon som vill sopa problem under mattan.....men bilen fick ju toppbetyg i VIB rosttest, alltid en tröst......;o)

Köp inte en Toyota då, problem solved, for you....;o)

Pi wrote:
Konstigt detta med att alla VAG-bilar skulle rosta och tappa lacken. Inte ens min Jetta -82 som jag ändå körde i ca: 25.000 mil uppvisade några sådana tendenser och inte heller nån av de jag ägt och äger. Så jag måste ju ha haft en alldeles osedvanlig tur.

Ja, du hade nog tur då. Dessa problem kom senare på nyare modeller om än inte på alla (skrev jag att alla drabbas? Men man ska vara medveten om problemen)som inte alls är så gamla som en Jetta-82, vilket ju är ännu värre. Förbaskat tråkigt att drabbas, speciellt av en tillverkare som inte tar sitt ansvar fullt ut för sin produkt, utan kunden får stå för en stordel av fiolerna....köper han en Audi igen? Nej han är trött på eländet, detta är inte enda felen som varit. Bla så drar bilen kopiösa mängder olja också ett känt fel.

Och ändå behålls bilen år efter år...
Två av mina nyköpta Toyota har varit eländiga bilar varav en återköptes men jag kan ändå tänka mig att köpa en Toyota igen, det är skillnaden i mitt synsätt.
ALLA tillverkare gör mer eller mindre bra produkter under åren.

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.