En prisvärd och tyst kombi för 80-100 000:-

15 inlägg 0 nya
En prisvärd och tyst kombi för 80-100 000:-

Hejsan!

Vi planerar att köpa en begagnad bil för runt mellan typ 70-100'. Idag har vi en BMW 525 från -01 som varit helt fantastisk (köpt -07). Otroligt billig i drift, inga problem någonstans, grym kvalitet rakt igenom, supertyst (även med 19"). Men det är en sedan och vi har verkligen behov av en kombi nu eftersom familjen växer.

Vi kör max 1000-mil per år och mestadels korta sträckor. En bensinare känns därför mest rimligt.
Vi prioriterar främst komfort och kvalitet. Ingen plastig och rapplig interiör mao. Den behöver vara av det lite tystare slaget, spec efter att ha kört ett tyskt kassaskåp i drygt 10 år.

Vi har funderat kring V70, A6, Passat och en ytterligare 5-serie.

Jag kan inte så mycket om bilar så skulle verkligen uppskatta lite input.

Tack på förhand,
Mikael

Fortsätt med bmw om du är nöjd och om du hittar en för dom pengarna.

Mina tidigare bilars förbrukningar på spritmonitor.. https://www.spritmonitor.de/en/detail/836524.html https://www.spritmonitor.de/en/detail/756137.html https://www.spritmonitor.de/en/detail/1120549.html

Köp en ny BMW du verkar ju nöjd.

Köp av nämnda bilar innebär att det mekaniska skicket på bilen alltid är sämre än vad som motsvarar priset man betalar för dem, en BMW för 100 000 är egentligen bara värd 75-80 000.
Samma gäller för övriga.

@Lugnegård
Ett tips:
https://www.kvd.se/auktion/personbil/VW/Passat-2-0-TDI-BMT-Variant-GT-Aut--Helläder--170hk/772670
En diesel iof, men passar inte den finns det säkert bensin, men faktum är att det såldes mycket diesel de åren då man hamnar i prisspannet som är intressant. Hybrid vore nåt, men då är det inte så många bilar som är tysta om vi rör oss <100000 kr.

N-iklas

En bmw är värd precis så mycket som en köpare är villig att betala, varken mer eller mindre.

N-iklas wrote:
Köp av nämnda bilar innebär att det mekaniska skicket på bilen alltid är sämre än vad som motsvarar priset man betalar för dem, en BMW för 100 000 är egentligen bara värd 75-80 000.
Samma gäller för övriga.

Haha vad dillar du om mannen? LOL Har inte hört något mer avundsjukt på flera år.

Trådis, du måste fortsätta inom premiumskiktet, för interiören är det ingen som klår tyskarna på. Jag har en Volvo nu, men jag har alltid kört Audi. Vi ville prova på en icke premium och det märks tyvärr att det bara är Audi, BMW och Mercedes som duger till att göra inredning i bilar.

Nästa år är det Audi för oss igen.

Hade själv köpt en e39 igen. Tycker att den är snyggare både inne och ute än e60. En -04:a går att köpa billigt och borde vara minst lika driftsäker som din har varit. 530i har en juvel till motor.

Yes, det blir nog en 525 el 530 alt A6 3.0. Vi kör så lite att det inte blir så dyrt med en större motor. Interiören på e39 är ett konstruktionsmässigt konstverk, inte ett knak eller gnissel efter 17 år. Allt är så sjukt välgjort.
Jag gillar verkligen komforten i V70 så därför har den varit rätt högt upp på listan, men nu när man börjar göra lite djupare research blir det tydligt att man får besöka verkstäderna rätt ofta. Av mer eller mindre korkade anledningar tyvärr.

Tyvärr uppfattar jag idag bilarna mindre hållbara än bilar byggda från 00 tal. Det snålas mer på det mesta och speciellt rostskydd. Nog svårt att hitta en lika bra BMW som E39. Tycker att dom flesta har rullat så väldigt långt sedan finns det undantag men dom är sällsynta.

Kan även tillägga att vår gamla Audi A4 från 2004 inte heller knakar eller gnekar från någonstans utan känns helt ny invändigt.

Däcksparkare, snackepettrar, testpiloter och drömmare undanbedes, vänligen men bestämt.

Minimats1

Håller med, e39 känns som den perfekta bilen. Den kallades väl för ”världens bästa bil”? De är lite för törstiga för mina 2500-3000 mil per år, annars hade jag ägt en sådan.

V70 2,5 FT om du inte kör för mycket, halva bilskatten ca 1800 kr, tystaste kombi enl Motors test.
Resevdelar finns på Coop.

Real men eats meatballs

Kolla på autopowers forum om du ska köpa en 530. Vill minnas att det var nått strul med LCI-motorn på E60.

Köp dig något ståndsmässigt, typ denna mercedes:
https://www.blocket.se/goteborg/Mercedes_Benz_E200_Komp_Avantgarde_Kombi___07_77306554.htm?ca=11&w=3

Minimats1 wrote:
Tyvärr uppfattar jag idag bilarna mindre hållbara än bilar byggda från 00 tal. Det snålas mer på det mesta och speciellt rostskydd.

Nu är ju inte rostskyddet på E39 direkt lysande heller. Finns massor med trådar på autopower.se om folk som kämpar att hålla rosten i schack på sina E39:or.

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.