Das Welt Auto-garanti

3 inlägg 0 nya
Das Welt Auto-garanti

Någon som har erfarenhet av att köpa beg. bil från VW-gruppen och Das Welt Auto-garanti? Det verkar vara läge att varna andra för att VW-grupp-säljare försöker ta betalt för något som är gratis.

Jag köpte nyligen en Seat från Seat-handlare (3 år/2900 mil).

Första gången jag tittade på den fick jag veta att det skulle ingå 1-års Das Welt Auto-garanti (precis som det står här http://www.dasweltauto.se/sv/mer-om-das-weltauto/das-weltauto-garanti.html)

Andra gången jag frågade samma säljare fick jag höra att Das Welt Auto-garanti går att köpa till för 1995kr.

När jag tittade på en likadan bil hos annan Seat-handlare fick jag höra samma sak, att garantin skulle kosta 1995kr. Jag tänkte jag skulle försöka förhandla till mig ett bättre pris på den bilen och föreslog bl.a. att garantin skulle ingå. Jag behövde inte mer än andas orden "gratis garanti" innan säljaren hade strukit kostnaden för denna. Det var nästan för enkelt att förhandla till sig.

Jag bestämde mig för att köpa den första Seaten, men sa denna gången inget om garanti. På kontraktet jag fick framför mig stod att Das Welt Auto-garanti ingår (utan att de hade lagt på något för det och utan att jag hade förhandlat om det).

Någon som har liknande erfarenheter? Det känns som säljarna försöker fula sig med denna garanti.

Vi köpte en Passat -12 för några år sedan (2014?, har inte kvar den längre) från VW Stockholm (Hammarby Sjöstad) och fick då med en garanti på ett år, gratis. Gissningsvis är det den garanti du nämner. Precis innan garantin gick ut blev det något strul med krockkudden, som behövde fixas till för runt 3000 kr. Jag hade helt glömt bort att vi hade en garanti, men VW-verkstaden var vänlig nog att upplysa om den, så det kostade inget! :-)

Det verkar riktigt fult. Konsumentköplagen gäller hos bilhandlare. VW tycks vilja ha betalt för ett åtagande de enligt lag måste sköta kostnadsfritt. https://www.hallakonsument.se/tips-for-olika-kop/kopa-och-hyra-produkter/bil-och-andra-fordon/fel-pa-bilen-efter-kop-av-bilhandlare/ Mig spelar det ingen roll för efter min senaste VW har jag "gjort slut" med VAG.

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.