Vi Bilägares forum

Cooper S - Hur är kvaliteten?

Cooper S - Hur är kvaliteten?

Har ganska länge övervägt att byta bort andrabilen mot något mer körglatt och blickarna har tidvis, hamnat på tidiga Mini Cooper S. 2006 till 2009. Det är ju en djungel då Mini fått nya motorer och versioner friskt under denna tid. De första verkar ha kompressor och senare fick de turbo. Fattar jag rätt är det BMW motor i alla dessa. Körmässigt verkar det inte vara några stora skillnader. En grej har dock samlat sig i skallen när man kikar annonser. Dessa fordon verkar inte ha god kvalitet, tycker BMWs släktskapet borde borga för nån tillförlitlighet men ser man i annonser är det förfärande många bilar som har "ny motor" vid allehanda miltal. Att nått rasar om det haft många ägare och 29000mil bakom sig kan på nått vis accepteras men bilar som gått 8000 eller 14000mil?

Jag sökte på motorproblem och mini och fick intressanta engelska forum som förslag och där fanns det rent skrämmande; men intressant, läsning. En engelsman (?) som tidigare ägt en mini berättade att han aldrig ägt en bil med så många fel? Mycket i hans fall gick på garanti och även goodwill (kan varit en gammal tråd) från tillverkaren men han hade inte kört många mil kunde man förstå. Han gjorde en lista med alla fel på sitt treåriga ägande av sin bil och åsikterna i tråden var ju mäkta förvånade, då i avseende att han "orkat" med skrotet så länge. Denna killen hade nog gjort det mesta, utom faktiskt möjligen, att byta motor, men elfel och blinkande motorlampor mm verkade vara vardag. Sånt är väldigt avskräckande för mig. Jag har vänner som kört åratal med blinkande indikeringar och varningslampor och bryr sig inte Själv orkar jag inte sånt nån längre stund ska erkännas och då vore kanske en mini fel väg att gå (kanske mer en Amazon egentligen :) ...

Lång utläggning, men är det nån här som ägt någon sådan Mini cooper S och förhoppningsvis var supernöjd och inte hade ett enda problem under 10000mil eller som mannen från England ovan, ägt en helt hopplös bil som idogt skapade svarta hål i plånboken? Vore intressant att höra.
Tacksam för åsikter och erfarenheter.

2021-04-26 13:28
/Hilife

Kommentarer

Jo, det stämmer. Den motorn är väldigt ojämn i kvalitet. Olje- och kylarvätskeläckage/förbrukning och kamkedjeproblem är vanligt på dem.
Det var BMW och PSA som tillsammans tog fram "Princemotorn", och det blev ett steg bakåt kvalitetsmässigt jämfört med äldre motorer i båda fabrikaten.
Men, när de funkar så är de riktigt roliga. Gäller bara att hitta rätt.
Att enstaka ägare är missnöjda händer ju alla märken, men som sagt: problemen är inte ovanliga.

2021-04-27 12:31
Ingen vet hur gammal en Citroen kan bli...