Bra första bil?

5 inlägg 0 nya
Bra första bil?

Tjena! Eftersom min utbildning med körkortet lutar mot sitt slut med uppkörning nästa vecka och teorin denna undrar jag lite grann över vilka bilar som är mest prisvärda för en ny förare. Har för tillfället en Saab 9-5 sportkombi som jag ärvt av min far. Gått lite över 30 000 mil. Den kommer jag att köra tills jag har råd med en annan bil. Har kollat runt lite överallt och kommit fram till att jag gillar sedanmodellerna som Audi och BMW har. Begagnade då förstås. Budget ligger väl runt 50-60 tusen. Även kikat lite på nissan juke då jag gillar att den stod ut med sin design.

Vad ska man kolla efter? Miltal? Märke? Lättskötta?

Skulle verkligen uppskatta lite hjälp!

För 50-60 K skulle jag rekommendera en Audi A4 med 1.8T motorn. Det är en slitstark motor fast det är viktigt att kolla att tändspolar samtliga fyra är bytta. Var fabrikationsfel på dessa och de som servade sin bil hos Audi fick dom utbytta kostnadsfritt. Kamrem 12.000 mil fast Audi tycker 18.000 mil. Kolla rost i bakskärmar på b6 medan b7 har rost även i fram skärmar pga fabrikationsfel då inneskärmen ligger och skaver när smuts kommer in. Annars BMW E46 som var fram till 2004. En riktigt fin bil och har du tålamod kan du hitta en riktigt fin med få ägare. Viktigt att kolla upp historik bara via carfax.

Däcksparkare, snackepettrar, testpiloter och drömmare undanbedes, vänligen men bestämt.

Märkliga val, Audi BMW och Nissan Juke!
Behåll Saaben tills du lärt dig köra, det tar några år!
Att du har fått körkort innebär inte allt!

Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Jag känner spontant att om saaben ger sig (vilket inte lär hända på länge tror jag) och du inte faktiskt behöver en stor bil så Mazda 2. Mycket trevlig och faktiskt riktigt rolig att köra. Och jag som är lång sitter riktigt bra i den! Lite större, Mazda 3.
Bra bilar som tenderar att fungera och fungera och med bra andrahandsvärde.
Vår totalskadade Mazda 6, årsmodell -10 men köpt sprillans ny våren -11, kvaddad våren -17. Minns inte nu men typ 14.000 mil kanske? 89.000 fick jag av bolaget för den. Gav straxt över 200 med löstagbar dragkrok och elektrisk motorvärmare samt nya vinterhjul på aluminium.
Åtgärder under dessa år: Ny rövvärmare i vintras för förare (misstänker starkt min klätterapa till dotter som trampat sönder den) och så bromsar bak fixade (aldrig bytt klossar och skivor fram - bak kärvade det (sablars motorvägssalt) och jag fick byta ok och klossar, inga skivor). Batteri också en gång. Tror det tagit stryk av att stå i en hall under längre tid.
Just det, skulle till att byta parkeringsljus ena sida fram också, vilket var jäkligt trångt. Men efter smällen var det synnerligen lätt att komma åt =) (hela fronten blev bara sopor)

Tycker det låter som att du redan har den perfekta 1a bilen. Kör den ett tag. "Tar den slut" så gissar jag du vill ha en Saab igen. ;) Audi o BMW i den prisklassen misstänker jag kan bli dyrt att äga... Vänta med dom tills ekonomin är bättre och du kan köpa nyare, såvida du inte är duktig på att skruva själv.

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.