Bra familjebil med 3 barn

27 inlägg 0 nya
Bra familjebil med 3 barn

Hej!
Behöver köpa en ny/begagnad bil. Har två barn (6och 8 år)som sitter på framåtvända bilstolar och det kommer en bebis om två månader. Tittat på suvar, såsom xc60, Kia sportage, m.m men kombibil kan oxå vara intressant. Är nollad på bilar så behöver råd. Viktigt för mig är stort baksäte, skulle helst ha alla tre barnen bak men annars ska man kunna sitta vuxen och två barn bekvämt. Okej stort bagage då det blir barnvagnsdax igen. Blir mest kortare sträckor. Vilken modell tror ni skulle kunna vara bra?Om man ska köpa begagnat, vad är okej årsmodell eller miltal?Tacksam för alla input och tankar
/Cizzi

Jag tror att du får mest bil och utrymme för pengarna med en MPV ("minibuss") som VW Toruan/Sharan, Seat Alhambra, Ford S-max, Citroen C4 (Grand) Picasso, Opel Zafira, etc etc. Korta sträckor = bensin troligen att föredra framför diesel. Årsmodell och miltal dikteras väsentligen av hur mycket du vill betala!

Tack för svaret men minibuss känns för tråkigt(om man nu får va så kräsen:P). Har oxå läst mig till att bensin vore att föredra.

Jag skulle nog också rekommendera någon typ av MPV för dina behov. Och inte är de "tråkigare" än de suvar du räknade upp i första inlägget. Men med tre barn varav ett i vagn så är ju utrymmen det allra viktigaste.

Om du inte provat MPV så kommer du nog att bli förvånad.
Har man utrymmeskrav är det verkligen rätt.

Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Med SUV:ar är det också så att de finns nästan uteslutande med diesel (i alla fall begagnade). Speciellt de större modellerna, som lär behövas med tre barn. Med stora kombibilar drar det åt samma håll, men det finns kanske några bensinare i alla fall.

Det finns massor av större SUV:ar idag där man kan åka säkert med barn. Volvo XC60/XC90, Kia Sorento, Hyundai Santa Fé, Audi X5/X7, BMW X3/X5, VW Touareg, Jeep Cherokee, Jaguar F-pace, Range Rover, Mitsubishi Pajero, Mercedes GLC/GLE, Skoda Kodiaq osv. Visst kan man driva dem med bensin men det blir dyrt, särskilt på korta sträckor.

6.15

Citroen C4 Grand Picasso kommer vara grym för er.

Och även diesel, inga direkt snåla bilar du räknar upp. Driftskostnader är också höga, försäkring och skatt samt service. Skippa SUV är mitt generella svar.

Vad har ni för budget? Är ni intresserade av en laddbar bil för att minska driftskostnaden? En SUV är ju en SUV, tryggt val med lite svårförpackad för att det ska bli riktigt bra.

Power to the people

Stor SUV = hög att ta sig i och ur. Knappast barnanpassat.... MPV i olika former är nog ett klart bättre val för en familj med mindre barn.

Barn är experter på att klättra och det är lättare att sätta in barnstolar i en högre bil, tror jag. Sedan är förstås frågan om barnen kan kika ut dvs hur högt är sätet och hur höga är dörrsidorna?

6.15

En bättre begagnad XC90 med dieselmotor är nog det bästa valet. Men så klart den går ju att få med bensin V8. Bastant säkert bygge som har många nöjda ägare. Gott om plats för barnfamiljen och lätt att komma åt att bälta barnen utan att behöva vika sig som en fällkniv för att nå ner/in i baksätet.

Räcker det inte med en Passat kombi om man har tre barn?

Har provkört en MB R-klass, kan rekommendera den om du har råd. En privatjet på vägen

Eftersom jag själv, under medellängd, har problem med att ta mig ur en XC90 utan att hasa ner så tror jag fortfarande inte på den som en bil för familjer med mindre barn. Sen beror det ju också på hur långa föräldrarna är om det kommer att fungera.
Men med 2 framåtvända barnstolar i baksätet och en förälder (knappast rekommendabelt med alla 3 barnen där bak) så borde en vanlig kombi a'la Passat eller annat i den klassen också fungera. Och då får man dessutom ett rejält och lättåtkomligt bagageutrymme.

Guran wrote:
En bättre begagnad XC90 med dieselmotor är nog det bästa valet. Men så klart den går ju att få med bensin V8. Bastant säkert bygge som har många nöjda ägare. Gott om plats för barnfamiljen och lätt att komma åt att bälta barnen utan att behöva vika sig som en fällkniv för att nå ner/in i baksätet.

Hihi , Guran vi har ju inte samma längd utan jag är markant kortare och lilla gumman har ett helsicke då hon måste klättra upp på dörrkarmen på stor suven för att spänna fast lilleman i mitten bältet.
Vad man än gör så testa riktigt i köp objektet.
Inget är givet.

Mina tidigare bilars förbrukningar på spritmonitor.. https://www.spritmonitor.de/en/detail/836524.html https://www.spritmonitor.de/en/detail/756137.html https://www.spritmonitor.de/en/detail/1120549.html

Barn stolarna har svällt sista 15 åren då jag vari branschen men testa en vanlig storkombi som Ford mondeo eller en superb eller någon annan liknande med utrymme i baksätet.
I dotterns octavia brukar hon klämma in tre barnstolar även om det är tajt.

Mina tidigare bilars förbrukningar på spritmonitor.. https://www.spritmonitor.de/en/detail/836524.html https://www.spritmonitor.de/en/detail/756137.html https://www.spritmonitor.de/en/detail/1120549.html

Pi wrote:
Eftersom jag själv, under medellängd, har problem med att ta mig ur en XC90 utan att hasa ner så tror jag fortfarande inte på den som en bil för familjer med mindre barn.

Ja då har Volvo verkligen gjort bort sig för jag tror att den största målgruppen för deras SUV:ar är just barnfamiljer. Därav inbyggda barnstolar, möjlighet för entertainment osv. Om du inte kan ta dig in eller ur en SUV på ett värdigt sätt utgör väl knappast en mall för hur barn beter sig? Eller vet du något som inte Volvo vet?

6.15

Skulle tro de, pinjong (svinhugg går igen)...

Cizzi, varför en SUV? Behöver du en bil med terrängegenskaper? Hur mycket pengar får bilen kosta?

När ungarna är små använder de ju en pall för att nå upp i handfatet. Så en XC90 och en pall borde väl funka :-)

Men min Q7 belamras ofta av ett gäng 5-6 åringar och det är faktiskt inget problem alls. Sista sätesraden är extra populär.

En riktig karl doftar diesel.

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.