Vi Bilägares forum

Bilfirma har ställt av bilen 14 dagar efter köp

Bilfirma har ställt av bilen 14 dagar efter köp

Jag köpte en bil på firma och nu när jag tittar efter 2,5 veckor så står jag fortfarande inte som ägare och nu är bilen dessutom avställd. Den blev det två veckor efter mitt köp.

Får företaget ens göra så? Här har ju jag gått och trott att jag äger bilen. Nu kör jag alltså runt i någon annans avställda bil.

Detta är första gången jag köper bil via firma så jag är ganska mycket nybörjare men enligt säljaren så skulle de sköta allt med ägarbyte och liknande. Det är dessutom svårt att få tag på killen som sålt bilen till mig.

Men frågan är om företaget får ställa av bilen två veckor efter mitt köp? Jag köpte bilen den 5:e oktober och avställd blev den den 19:e oktober.

 

Uppdaterat: 2023-10-21 07:56
It's a very good idea to leave a sinking ship

Kommentarer

Det där låter mycket suspekt! En seriös bilfirma omregistrerar bilen samma dag som köpet görs, denna datakörning görs varje vardag automatiskt kl 19.30.

Jag skulle omedelbart göra en polisanmälan mot detta företag och på så vis förekomma risken att företaget i fråga ev går i KK där din bil isf tyvärr blir en del av konkursboets tillgångar vilket innebär att din chans att bli ägare grusas i princip till 100%!

Uppdaterat: 2023-10-21 09:02

Polisanmäl!
Genom att du köpt bilen äger du bilen och då ska den vara registrerad på dig.
Det kan ju vara som så att de råkade ställa av bilen istället för att göra ett ägarbyte, men en seriös firma gör inte sådana grejer.

Uppdaterat: 2023-11-08 21:42

Jag tröttnade på deras krångel och motvilja att svara så jag lämnade tillbaka bilen.

Uppdaterat: 2023-12-09 19:19
It's a very good idea to leave a sinking ship

Fick du tillbaka pengarna du betalat för bilen?
Och fick du någon förklaring till deras beteende?

Uppdaterat: 2023-12-09 21:09
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Jag fick i princip inte svar på en enda fråga. De slingrade sig hela tiden. Men det hade blivit krångel med tidigare ägaren. En ägare som inte syntes då jag kollade upp bilen. Då var det tre ägare och bilen var påställd och i trafik. När bilen slutligen blev skriven på mig var det fem ägare innan mig samt bilen avställd. Bilen hade diverse fel som jag såg någon dag senare. Fel som ägaren innan hade påtalat samt även skickat foton på. Den informationen undanhöll de för mig. Bilen är på annons igen, utan att felen är deklarerade och samma miltal som det var på annonsen då köparen innan mig fick den.
Det kändes mest som att de drog ut på tiden för att "ångertiden" skulle gå ut.
Detta påpekade de även då jag till slut fick tag på någon med någon form av beslutsmandat.
Nåväl bilen är borta, jag har köpt en annan och detta är en period i livet jag helst vill glömma. Jag hoppas att jag slipper de här hästskojarna framöver.

Uppdaterat: 2023-12-15 18:49
It's a very good idea to leave a sinking ship

Köpte du bilen på distans? Det är bara vid distansköp som det finns 14-dagars ”ångervecka” vid bilköp. Skriver man på fysiskt hos bilsäljaren så finns ingen ”ångervecka”. Då har man bara reklamationsrätt.

Uppdaterat: 2023-12-31 13:27