Bilbyte

26 inlägg 0 nya
Bilbyte

Hallå allihopa

Har en bil som börjar sjunga på sista versen. Så är på jakt efter en ny. Men är lite osäker på vad som kan passa.

Har 3 barn (8,6 och 3 år)så sista 8 åren har jag haft olika familjebussar (kör just nu en MPV). Har funkat riktigt bra men nu börjar äldsta barnet bli så pass stora att det snart är dags att helt skippa bilkudde så har börjat fundera på om man verkligen behöver "buss" längre.

Har ni några tips på kombi eller sedan bilar där 3 barn varav 2 i kudde/stol kan sitta bekvämt utan att sitta på varandra. Har inget emot bussar men känns som onödigt stor bil när man inte har barnvagnar och grejer att släpa med överallt längre

Blev lite fel. Kör just nu en Mazda MPV ska det stå i inlägget

Vilken prisklass? Jag tänker mig att en barnfamilj helst väljer en stor Audi A6, trygg Volvo V70, stor Ford Mondeo eller Peugeot 508 eller kanske kanske Mazda 6.

Glömde bort prisklassen.
Upp till typ ca 50.000.
Har kollat lite på V70 men dom som jag hittat i min prisklass har gått en bra bit över 20000 mil. Även en Volvo börjar bli sliten då

Varför inte en Citroen C5.
Mycket bil för pengarna, stor och komfortabel.
Ett par exempel på vad du får för pengen.
https://www.blocket.se/annons/ostergotland/citroen_c5_hdi_tourer__163hk_/89030235
https://www.blocket.se/annons/stockholm/citro_n_c5_2_0_hdif_automat__136_hk__webasto/88970128

Beträffande vad man skall se efter så finns det flera citroenkännare här på forumet.

Håller med Guran, en beggad C5a kanske skulle kunna passa bra.

LOL OIL - Power to the people

Köper man en gammal, billig bil så vete f-n om man inte skulle välja en relativt påvert utrustad bil - i alla fall om man skall använda den till vardags.

Tänker man inte köra ensam, hela tiden, ska man nog ta sig en funderare över krocksäkerheten också, att utsätta andra för risker för att man själv inte bryr sig har man vanligtvis ingen rätt till.

Nu var det väl bilar TS ville ha tips på. Inte att den skall vara påvert utrustad och krocksäker.
Men oavsett så skulle jag förts se vad jag väljer bort, dvs tokigt överprisade märken.
Slänger in ett exempel till
https://www.blocket.se/annons/stockholm/peugeot_508_sw_1_6_114hk_glastak/87384276
https://www.blocket.se/annons/stockholm/peugeot_508_sw_1_6_hdi_fap_111hk_panorama/88970219
Två ”moderna” prisvärda Peugeot 508 SW.

Det finns ju många trevliga bilar, men många blir överprisade och det beror ju främst på efterfrågan inte på att de nödvändigtvis skulle vara bättre.
Men en sak man bör se upp med om man ska ha en bruksbil och det är att undvika ovanliga bilar eller specialmodeller av vanliga bilar, inte för att de skulle vara sämre, utan för att de kan ge väldiga problem när de går sönder, för det gör alla bilar, men det kan vara väldigt svårt att hitta rätt delar och rätt kunskap för att få fel åtgärdade.

Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Tommie Uski
Jag slår ett slag för Mondeo 07-10,en stor komfortabel bil med körglädje...

Guran - antar dock att TS vill ha en bil som fungerar och inte dessutom drar onödigt stora underhållskostnader - därav mitt påpekande att man kanske skall hoppa över exemplar med mycket elektronisk utrustning när det gäller den prisklassen. Ingen garanti men antagligen lite bättre odds för att billigare bilinnehav.

Pi wrote:
Guran - antar dock att TS vill ha en bil som fungerar och inte dessutom drar onödigt stora underhållskostnader - därav mitt påpekande att man kanske skall hoppa över exemplar med mycket elektronisk utrustning när det gäller den prisklassen. Ingen garanti men antagligen lite bättre odds för att billigare bilinnehav.

Ja men då borde du ge honom ett exempel på en sådan bil tycker jag. Att bara haspla ur sig en rad till någon som önskat exempel på en bil blir ju lite fel. Och det kan jag vara benägen att hålla med dig om. Problemet är väl mer att hitta en vettig fungerande familjebil som saknar elektronik. Det var ju inte gissa själv TS önskade utan konkreta exempel på en vettig familjebil i prisklassen 50kkr.

Guran - olika personer ger olika råd och normalt så tar man som "råd-sökare" rimligen till sig av de flesta - om man verkligen vill ha råd/tips. Jag pekar inte ut specifika modeller eftersom jag inte har personlig erfarenhet av de biltyper han efterfrågar utan ger istället mera generella råd enligt mitt sätt att se på saken. Låt TS bedöma värdet av dessa istället för att du skall göra det.

Här är ett förslag på en billig enkel bil som ändå har hyfsad utrustning och dom är bättre än sitt rykte,
https://www.blocket.se/annons/dalarna/chevrolet_cruze_1_7_td_vcdi_130hk_13700mil_us/88722504
Här en annan om man inte vill ha diesel.
https://www.blocket.se/annons/skaraborg/opel_astra_kombi_1_6_115hk_12man_garanti/88964888,

Guran, vilken bil någon här än föreslår kommer det alltid någon och talar om att det finns bättre, så oavsett vad man tycker själv är det bäst att föreslå en Toyota och sedan luta sig tillbaka och låta dess missionärer ta hand om resten.

Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

njo415 har visst inget lärt sedan förra diskussionen om Mondeo.

N-iklas
Inte du heller verkar det som....

Tommie Uski wrote:
Har ni några tips på kombi eller sedan bilar där 3 barn varav 2 i kudde/stol kan sitta bekvämt utan att sitta på varandra.

Det bästa är nog om du själv har en idé om vilken bil du är intresserad av. Sedan kan du få otroligt bra svar om vad du ska se upp med osv från duktiga människor här på forumet.

Ställer du en helt öppen fråga så får du tyvärr bara märkesfantasternas favoriter som svar.

Nu har alla lärt sig tvätta händerna ordentligt. Nästa vecka: blinkers.

Dock tror jag att en äldre C-segments kombi, a'la Astra m fl, är ett nummer för liten för en sån familj. För en familj med 2 barn brukar en sån fungera bra men 3 barn - nja...

Mina yngre syskon har ett par-tre barn vardera och de är såvitt jag vet nöjda med sina Toyota Verso. Det är väl inte riktigt bussar utan påminner mer om personbilar. Hur mycket det är kvar av såna när de kostar 50 kkr vete sjutton.

Det kan vara riktigt som Pi skriver. Om du kan lägga lite mer så är det här ett förslag som är garanterat rymligt,
https://www.blocket.se/annons/stockholm/skoda_superb_kombi_2_0/88933697
eller om du hellre vill ha bensin,
https://www.blocket.se/annons/goteborg/skoda_superb_1_8tsi_160hk_nybes_nyservad_drag/88483786
men det finns många fler, just Superb är en ganska populär bil och därför lite dyrare, men jag tycker den är prisvärd om man prioriterar rymd.

Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.