Bil till lång person

30 inlägg 0 nya
Bil till lång person

Det finns ju en uppsjö av bilmärken och modeller, och för att hinna kolla på alla måste man väl ta tjänstledigt från jobbet...

så för att filtrera lite så tänkte passa på o fråga er som är långa (själv är jag 196cm) om tips på bilar som passar långa personer, men även tips på såna man ska undvika helt. Jag är ganska öppen vad gäller förslag, dock kommer jag aldrig i hela mitt liv köpa en bil från VAG koncernen. Bilen bör dessutom kunna rymma 4 personer.

Så snälla, bombardera mig med modeller

Toyota Auris HSD som det diskuteras en del om i forumet, kan jag direkt avråda dig från. Jag är något kortare än dig, men upplevde förarplatsen som klart liten och instängd. Den lilla plats som blev kvar bakom sätet när jag justerat in det, duger i bästa fall till ett mindre barn. Denna bil faller därför direkt bort för min del.

"Hur skulle stigande temperaturer kunna vara ett problem för amerikanerna? Allt de behöver göra för att få lägre temperaturer är ju att byta från Fahrenheit till Celsius."

Jag är 195cm lång.
I all enkelhet betyder det att i princip ALLA japanska bilar faller bort, rakt av.
Kan rekommendera bmw 3 gt, stor som en 5 serie, men inte så klunsig.
Jag är jättenöjd med min, utrymmena interiört är suveräna, sportstolar ett måste.
Audi A4 och Audi A5 med sportstolar är också bra.
Merca eklass, Stoooor.
Vw golf(2013-), passat (2016-)

Jag kunde inte motstå att slänga med några vw och Audi bilar :-)

Tack för input hittills trots VAG modellerna :-)

Trist det där med japanerna... har funderat lite kring Mazda cx5 eller Mazda 6. Även Honda crv, men den faller nog på sitt undermåliga rostskydd

Mercedes-Maybach framstår som ett solklart val.

Hehe :-) även Bentley o RollsRoyce kanske kan läggas till listan

Lincoln Town Car. Ford Crown Victoria. Mercury Grand Marquis. Gott om plats till volvokostnad.

Egentligen vill jag inte ha ett stort åbäke o köra runt i, utan helst en så liten bil som möjligt fast ändå tillräckligt rymlig för mina skrymmande kroppsdelar...

Det nämndes golf i ett tidigare inlägg, är det nån som har erfarenhet av liknande? Kanske Mercedes A klass?

Testa en Mini 3-dörrars.
Små 3-dörrarsbilar fungerar bra för lång/storväxta och Mini har bra skjutmån på förarstolen.

Högbyggda småbilar...

Annars vilken stor bil som helst, är själv över 1,90 med långa ben och har aldrig haft problem att finna en bra körställning i någon bil egentligen, förutom Mazda Miata...

Kör en Polo nu, iofs med sätet tillbakaskjutet så lång det går men sitter bra.

Kolla på Golf SV (Sportsvan) - alltså den lite mera högbyggda Golfen som även har längre axelavstånd än de andra Golfarna. Äger en sån och den är väldigt rymlig inombords. Nu har jag inte ditt problem (jag är kort snarare än lång) men den skulle nog ändå kunna fungera för dig. Men du måste nog prova själv. Erfarenhetsmässigt skall man inte döma ut de lite mindre bilarna - de är ofta lite annorlunda byggda och rymligare än man kan tro.

Jag vill inte ta åt mig så stor uppmärksamhet, men själv har jag det intrycket att Opel Zafira, nuvarande modell är väldigt rymlig och samtidigt är den märkligt liten och lätthanterlig i förhållande till innerutrymmena.
Och Meriva som också är liten i förhållande till rymlighet och finesser utöver det vanliga.

Vanliga Golf är nog ingen höjdare om man inte vill sitta på golvet, med stolen i lägsta läge går det ju, det finns en rymligare version, ovanstående exempel som en släkting har, intrycket är att den är bättre man kanske inte något som sticker ut som varande något anmärkningsvärt.

Nä, givetvis måste det vara en Opel för att "sticka ut" i N-iklas ögon men det finns andra bilar som fungerar riktigt bra och även är funktionella - även om dom kanske inte "sticker ut" på samma sätt som en Opel alltid gör...:)

Ingen rekommendation, men ett konstaterande. Har en gammal kompis som är 203 cm lång. Vi träffades förra året, han skulle hämta mig med bilen, och man såg ju nån stor bil framför sig, så gissa om jag blev förvånad när en Yaris stannade och dörren for upp "Tjena Rikard"
Jag kunde inte låta bli att fråga om bilen, om han åkte i en liten bil av gammal vana från ungdomen då han köpte en Fiat 126, slängde ut stolen, och satt i baksätet med en soffkudde bakom ryggen.
Men jag fick svaret "Den här är kanon, drar ingen soppa alls" (hybrid)
Så om han satt bra fick jag aldrig fram.

Jag är närmare 2 m lång och kör idag Kia Venga. Har tidigare kört Passat. En liten bil som har förvånansvärt bra benutrymme fram är Kia Rio. Dock blir det nog trång bakom.
Även Suzuki S-Cross har gott om plats fram.

Glömde!
Utrymmet fram i Golf SV och föregångaren Golf Plus räcker inte för mig.

Det finns nog en tidigare tråd i detta ämne?!
Det är inte bara själva kroppslängden som kan vara ett problem, minst lika stort bekymmer är "fördelning", dvs benlängd och armlängd. Jag har 10cm kortare räckvidd än längden på 195cm medförande att nästan inga bilar passar mig så bra som Amasonen från 1966! Bästa bilen idag är fullsizepickupper och vissa BMW-modeller.
Åldern spelar också roll, om man över huvud taget ska få köra bil som senior. Även om en viss modell har acceptabel sittställning ska man ju tas sig dit. Kanske främst krocksäkerheten medför att dörrhålet i nästan alla bilar har blivit mindre, V70 är nog det vanligaste exemplet.

Vrooom wrote:
Jag är 195cm lång.
I all enkelhet betyder det att i princip ALLA japanska bilar faller bort, rakt av.

Hade en mycket lång och stor kollega tidigare (kring 2 meter lång och säkert +120 kg tung) som just köpte japanskt för att han tyckte att dom hade bästa förarplatserna.
Faktiskt småbilar som Swift.
Jag tyckte det verkade konstigt men han hävdade bestämt att så var fallet.

Erkka wrote:
Egentligen vill jag inte ha ett stort åbäke o köra runt i, utan helst en så liten bil som möjligt fast ändå tillräckligt rymlig för mina skrymmande kroppsdelar...

Toyota Aygo brukar fungera förvånansvärt bra till förare runt 2 meter långa.

Prova en Suzuki Swift, betydligt större inv. än man kan tro och dessutom väldigt bekväm att beträda!
Och dessutom avsevärt roligare som bil än en Aygo!

Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.